Bizimle iletişime geçin

Güncel

Cinsel saldırı failine hapis cezası var, tutuklama yok

Hemşire yönelik cinsel saldırıda bulunan fail asistan doktor S.E.’nin yeniden yargılandığı davada, mahkeme tarafından 12 yıl hapis cezası verilen fail hakkında tutuklama kararı verilmedi.

İstanbul’da bir hastanede hemşire H.Z.’nin cinsel saldırıya maruz bırakan fail asistan doktor S.E. hakkında açılan davada beraat kararı verilmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, tarafından bozulan beraat kararı üzerine yargılama İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nde yeniden başladı.

Mağdur avukatı Feyza Altun, sanığın savunmasının “mahkemeyi yanıltmaya yönelik” olduğunu söyledi. Sanık başından beri çelişkili ifade vermekte olduğuna dikkat çeken Altun, “Savunmaları ise suçlamalardan kurtulmaya yöneliktir. ‘Gönül bağı’ ilişkisi de kanıtlanmamıştır ve bu iddiayı kabul etmiyoruz. Sanığın bekar olduğunu görüyoruz. Oysa ilk duruşmalarda sanık evliydi ve yani boşanmış. Sanığın eşi daha önce evliyken müvekkilimi aramış ve ısrarla şikayetini geri çekmesini istemiş. Bu yönüyle sanığın eşinin tanık olarak dinlenmesini istiyoruz. İlk derece mahkeme bizim tanıklarımızı azarladı ve beyanlarını bile düzgün bir şekilde dosyaya koymadı” dedi.

Tanıkların beyanı dikkate alınmadı

Diğer sağlık çalışanlarının fail tarafından taciz edildiğinin belirtildiğini ifade eden Feyza, “Tanıklarımız diyor ki ‘Bizi taciz’ etti. Ama ilk derece mahkeme diyor ki, ‘Sus, onu sormadım, bizi dinleyin.’ Birçok kadın bu tacizlerle, tecavüzlerle karşı karşıya kalıyor. Beraat kararı diğer erkeklere motivasyon olacak. Toplumun vicdanını rahatlatmanızı istiyoruz. İndirim uygulanmadan sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Savcılık yeniden beraat istedi

İddia makamı, Bakırköy 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin “delil yetersizliği” iddiasıyla verdiği karara uyulması talebinde bulundu. Son olarak kararını açıklayan Mahkeme heyeti, “cinsel saldırı” suçundan faile 12 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca tutuksuz yargılanan fail hakkında yurt dışı yasağı kararı aldı.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler