Bizimle iletişime geçin

Emek

Özak Tekstil işçileri direnişlerini İstanbul’a taşıyor

Direnişlerine devam eden Özak Tekstil işçileri bugün 12.00’de İstanbul’da bulunan Özak Holding’in önünde basın açıklaması yapacaklar.

Urfa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Özak Tekstil’de çalışan işçilerin sendika seçme özgürlüğü, fabrikadaki çalışma koşulları ve baskıya karşı başlattıkları direniş İstanbul’a taşınıyor.

İşçiler direnişi İstanbul’da, Özak Holding önünde sürdürme kararı almıştı. İşçiler bugün 12.00’de İstanbul Kazlıçeşme’de bulunan Özak Holding önünde açıklama yapacak.

BİRTEK-Sen Genel Başkanı Mehmet Türkmen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“İşe geri dönme ve geri kalan haklarımızı alarak taleplerimizi kabul ettirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Toplantıdan şöyle bir karar çıktı, madem Urfa’da bizi organizeye bile sokmuyorlar, bu kadar yasak, engel, saldırı var biz de bu direnişi Özak Tekstil merkezine önüne taşımaya karar verdik. Direnişçi işçiler içerisinden 10 tane gönüllü işçi ile birlikte direnişi İstanbul’da bulunan Özak Holding önüne taşıyacağız. Ayrıca hak ihlallerinden asıl sorumlu tuttuğumuz uluslararası markaların başta Levi’s ve Zara olmak üzere, Urfa’da mağazaları bile yok mağazalarının önünde eylemler yapma ve Özak’ın önünde eylemler yapma, dayanışmayla, destekle markalara ilişkin kampanyamızı daha güçlü bir şekilde sürdürme hem de direnişi orada sürdürme kararı aldık. Bu aslında bizim tercih ettiğimiz bir eylem biçimi değil, ancak jandarmanın, askerin barikatları organizenin dışına kadar hâlâ duruyor, bir de hukuksuz mahkeme kararıyla direnişi fabrikanın yakınına bile yaklaştırmama tutumu karşısında biz de direnişi İstanbul’a taşıma kararı aldık.”



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Emek Haberler