Bizimle iletişime geçin

Kadın

İstanbul’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinin startı verildi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinin startını bildiri dağıtımıyla veren 8 Mart Kadın Platformu, “Hayatlarımız, haklarımız ve özgürlüğümüz için 3 Mart Pazar günü saat 16.00’da Kadıköy Beşiktaş İskelesi’ndeyiz” açıklaması yaptı.

8 Mart Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinin startını bildiri dağıtımıyla İstanbul’un Kadıköy ilçesinde verdi.

Onlarca kadının Süreyya Operası önünde bir araya geldiği etkinlikte, “Yoksulluğa, şiddete, sömürüye, savaşa karşı mücadelemiz var” başlıklı bildiriler dağıtılarak, tüm kadınlar 3 Mart’ta Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde saat 16.00’da gerçekleştirilecek eyleme çağırıldı. Kadınların müzikler eşliğinde dağıttıkları bildiriler, caddede yürüyen her kesimden kadınların ilgisi ile karşılandı.

‘Mücadelemizi büyütecegiz‘,

Bildiri dağıtımında, platform adına Tülay Korkutan kısa bir açıklama yaptı. Korkutan, “Bu ülkede eşitlik ve özgürlük için mücadele eden biz kadınlar, feministler, sosyalistler, Kürtler ve tüm toplumsal kesimler olarak bir kez daha söylüyoruz, hem erkek hem de erkek-devlet şiddetine karşı bulunduğumuz her yerde sözümü söyleyeceğiz, mücadelemizi büyüteceğiz. Erkek-devlet şiddetine, baskılara, operasyonlara karşı kadın mücadelesiyle, direnişiyle yan yana geleceğiz, mücadelemizi büyüteceğiz. Şiddete karşı bulunduğumuz her yerden ses çıkartacağız. Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın kadın mücadelemiz” şeklinde konuştu.

Kadınlar açıklamya, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganı ve zılgıtlar ile karşılık verdi. Ardından kadınlar, müzik ve sloganlar eşliğinde Khalkedon Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada, çevredeki kadınlar da platform üyelerine alkışlarla destek vererek, 3 Mart’ta eyleme katılacaklarını belirtti. Uzun süre yürüyen kadınlar, sık sık, alkış ve zılgıtlar ile “Yaşasın kadın dayanışması” ve “Jin jiyan azadî” sloganları attı.

‘3 Mart’ta Kadıköy’deyiz

Khalkedon Meydanı’na gelen kadınlar, burada da uzun süre bildiri dağıtarak kadınları eyleme çağırdı. Kadınlar, “3 Mart Pazar günü bütün kız kardeşlerimizi, bütün kadınları yüzlercesi ile buluşmaya Beşiktaş İskelesi’ne çağırıyoruz. 3 Mart Pazar günü Kadıköy’deyiz. Öfkemizle, isyanımızla kadınlarla buluşuyoruz. Sömürüye, savaşa karşı isyanımız var. Hayatlarımız, haklarımız ve özgürlüğümüz için 3 Mart Pazar günü saat 16.00’da Beşiktaş İskelesi’ndeyiz” çağrısı yaptı.

Etkinlik, alkış, zılgıt ve “Yaşasın 8 Mart”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganı ile son buldu.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Kadın Haberler