Bizimle iletişime geçin

Gençlik

Gençlik örgütleri: Direnen Filistin halkı kazanacak

Gençlik örgütleri, Siyonist İsrail devletinin Filistin halkına yönelik soykırım ve katliam politikalarını protesto etti. Gençlik örgütleri, “Elromlarınızın karşısına Mahir olup dikilmeye devam edeceğiz. Filistin halkının mücadelesi; nehirden denize kadar özgürleşme mücadelesidir. İşgalciler her zaman olduğu gibi kaybedecek, direnen Filistin kazanacak” dediler.

Gençlik Örgütleri, Emperyalizm ve Siyonizme karşı, “Gençliğin Büyük Bağımsızlık ve Direnişi Yürüyüşü” şiarıyla Mimar Sinan Fakültesi Fındıklı Kampüsü’nde bir araya geldi. Gençlik Örgütleri, Fındıklı Kampüs’ten Dolmabahçe’ye yürüyüşe geçti. Eyleme, Devrimci Gençlik Dernekleri, Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF), Gençlik Komiteleri, Öğrenci Faaliyeti, Sol Genç, Öğrenci Kolektifleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yürüyüşte sık sık, “Nehirden Denize Özgür Filistin”, “Filistin’de düşene dövüşene bin selam”, “Katil İsrail İşbirlikçi ABD” sloganları atıldı. Fındıklı Kampüs’ten Dolmabahçe’ye yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Basın metnini Kerem Gümre okudu.

‘Filistin Batı medyasının yalanlarına ve kara propagandalarına karşı da direniyor’

Siyonist İsrail devletinin ve ABD hükümetinin Filistin halkını katlettiğine dikkati çeken Gümre, Filistin halkının bağımsızlık mücadelesi vurguladı. Gümre, “Emperyalizme ve siyonizme karşı gençlik, bağımsızlık ve direniş için yürüyor. Filistin halkı, emperyalizm ve siyonizme karşı bağımsızlık mücadelesi veriyor. Yarım asırdır İsrail’in siyonist saldırılarına, katliamlarına maruz bırakılan Filistin halkı, bugün yalnızca İsrail’e karşı değil savaşın hamiliğini üstlenen ABD’nin tankına, topuna, Batı medyasının yalanlarına ve kara propagandalarına karşı da direniyor. Bugün aşırı sağcı ve işgalci çizgideki Netanyahu hükümeti; Gazze ve Batı Şeria’ya yönelik saldırılarını sürdürüyor. Son bilgilere göre 7 Ekim’den beri İsrail, Filistin topraklarına 280’den fazla saldırı düzenledi” dedi.

İsrail savaş suçları işliyor

Siyonist İsrail devletinin savaş suçları işlediğini söyleyen Gümre, “Filistin davası, Batı medyasının da ABD emperyalizminin de İsrail siyonizmininde kalıplarına sığmaz. Filistin davası antiemperyalist bir temelden başlamıştır, solun sahiplendiği bir direniş olarak ortaya çıkmıştır. İsrail ve ABD, Ortadoğu halklarına kan ve gözyaşından başka bir şey getirmemiştir. Dün Filistin’i işgal eden, Gazze’yi 2 milyonluk bir halk hapishanesine dönüştüren İsrail; bugün de sivil, çocuk demeden tankıyla topuyla hastaneleri bombalıyor, bir halkı yok etmeye çalışıyor ve hiçbir hakkı olmaksızın bölgeyi işgal etmeye devam ediyor” diye ifade etti.

‘Denizlerin yolundan gidiyoruz’

68 Kuşağı’nın emperyalizme ve siyonizme karşı mücadele ettiklerini hatırlatan Gümre, “Bugün burada olmamızın sebebi, bundan 54 yıl önce Filistin’de savaşan Deniz Gezmişlerin, emperyalizme ve siyonizme karşı tam bağımsızlığı savunan ’68 kuşağının izinden gittiğimizi göstermektir. Denizler 54 yıl önce bu düzenden nasıl hesap sorduysa, bugün de gençlik olarak Denizlerin yolundan gidiyor; ABD’nin ve İsrail’in savaş politikalarından, emperyalizmin bekçiliğini yapanlardan, yoksulluğu ve savaşı yaratan bu düzenden hesap soruyoruz. Hem yurdumuzda hem Ortadoğu’da bulunan onlarca Amerikan üssünden, halk düşmanlarından, düzenin bekçilerinden, siyonizmden ve emperyalizmden hesap soruyoruz” diye konuştu. 

‘İşgalciler her zaman olduğu gibi kaybedecek’

İsrail ile bir an önce ilişkilerin kesilmesi gerektiğini söyleyen Gümre, direnen Filistin halkının kazanacağını belirtti. Gümre, “Yurtsever ve devrimci gençler olarak Filistin direnişini selamlıyor ve söz veriyoruz; Elromlarınızın karşısına Mahir olup dikilmeye devam edeceğiz. Filistin halkının mücadelesi; nehirden denize kadar özgürleşme mücadelesidir. Emperyalizme karşı bağımsızlık bayrağını yarım asırdır yükseltenlerin mücadelesidir. Siyonizme karşı ‘Defol İsrail!’ diyenlerin ve asla durdurulamayan bir halkın onurlu mücadelesidir.  Buradan tekrar haykırıyoruz: Gençlik siyonizme ve emperyalizme karşı “Nehirden Denize Özgür Filistin”i savunmaya devam ediyor. Gençlik olarak şunu biliyoruz ki; Bugün İsrail’le ilişkiler kesilmeden, ABD emperyalizminin politikalarına karşı durmadan Filistin özgürleşmeyecek. Filistin, ancak işgalciler ülke topraklarından defolduğunda özgürleşecek ve yine biliyoruz ki: İşgalciler her zaman olduğu gibi kaybedecek, direnen Filistin kazanacak” dedi.



Mayıs 2024
PSÇPCCP
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Daha Fazla Gençlik Haberler