Bizimle iletişime geçin

Güncel

Kaypakkaya için yapılmak istenen anmada tutuklanan Senem Eriş’e, çıplak arama yapıldı

Kadıköy’de 18 Mayıs’ta Komünist önder İbrahim Kaypakkaya ve Mayıs ayında ölümsüzleşenler için yapılmak istenen anmada tutuklanan Dem Parti Gençlik Meclisi üyesi Senem Eriş’e, cezaevi girişinde  çıplak arama yapıldı.

18 Mayıs İbrahim Kaypakkaya ve Mayıs ayında ölümsüzleşenler için 18 Mayıs günü  Kadıköy Süreyya Operası önünde, Yeni Demokrat Gençlik (YDG), DEM Parti Gençlik Meclisi, İstanbul Özgür Öğrenci Meclisi (İSÖM) ve Gençliğin Devrimci Güçleri’nin (Dev-Güç) gerçekleştirdiği anmada, tutuklanan DEM Parti Gençlik Meclisi üyesi Senem Eriş’e, cezaevi girişinde  çıplak arama yapıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM), PM üyesi Gençlik Meclisi üyesi Senem Eriş, Yeni Demokrat Gençlik’ten Volkan Atmaca,  ve Tahsin Aladağ, , DEV-GÜÇ üyesi Gürdağ Efe Tunç, sevk edildikleri mahkeme tarafından, “örgüt propagandası”, “Polise mukavemet” ve “2911 Sayılı Kanuna Muhalefet” iddiası ile suçlanarak 19 Mayıs günü tutuklandı. Tutuklanan 4 genç gözaltına alınırken, gözaltı sürecinde ve adliyede işkenceye maruz kalmıştı. Saatlerce ters kelepçe ile bekletilmişti.

‘Çıplak aramaya son verin’

DEM Parti Kadın Meclisi sosyal medya platfomu X’te yaptığı açıklamada, Eriş’e cezaevi girişinde çıplak arama yapıldığını şu sözler ile  belirtti; “Kadın Koordinasyon ve PM üyemiz Senem Eriş, işkence ile gözlatına alınarak tutuklandı. Cezaevi girişinde ise çıplak aramaya maruz kaldı. İşkence yönetmi haline getirdiğiniz çıplak aramayı kabul etmiyoruz, derhal bu uygulamaya son verin. Senem Eriş derhal serbest bırakılsın” dedi.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler