Bizimle iletişime geçin

Emek

Şişli Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler: İşe dönene kadar direneceğiz

Şişli Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler, işe geri dönene kadar direnişlerine devam edeceklerini vurgulayarak, “Hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atıldık. Mağdur edildik. Bayram bize zehir oldu. Biz işimizi geri istiyoruz. İşe dönene kadar burada direneceğiz” dedi.

Yadigar Aygün / İstanbul

31 Mart 2024’deki seçimlerinde Şişli Belediyesi Başkanlığı’na seçilen Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Resul Emrah Şahan, göreve gelir gelmez 9 Nisan’da 48 işçiyi hiçbir gerekçe göstermeden işten çıkardı. İşten çıkarılan bazı işçiler işten çıkarıldığını SMS yolu ile bazıları ise e-devletten öğrendi.

İşten çıkarılan 20 işçi Şişli Belediyesi önünde 24 saat direnişe başladı. İşçilerin direnişi 3 gündür sürüyor. İşten çıkartılanlar, Şahan’dan önceki CHP Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin tarafından son üç aylık dönemde işe alınan işçiler. Şişli Belediyesi önünde görüştüğümüz Genel İş 3 Nolu Şube Başkanı Zeynel Yiğit ve direnen işçiler, işe geri alınana kadar direnişe devam edeceklerini söyledi.

“CHP içinde siyasi çekişme var”

Genel İş 3 Nolu Şube Başkanı Zeynel Yiğit, 48 işçinin hiçbir gerekçe gösterilemden işten çıkarıldığını söyledi. İşçilerin işten çıkarılmasını CHP içindeki siyasi çekişmelerden dolayı olduğunu vurgulayan Yiğit, “Belediye başkanı göreve gelir gelmez verilen ihaleleri araştırması gerekirken, israfları araştırması gerekirken, herkesin altındaki makam araçlarını incelemesi gerekirken ilk işi işçileri işten çıkarmak oldu. Belediye başkanı işçi atmayı meşru sanıyor. Bu işten atmaları siyasi bir çekişme olarak görüyorum. Bu siyasi çekişmenin faturasını işçiler ödüyor. CHP içinde ciddi bir iktidar kavgası var. Belki bu kamuoyuna yansımasa da dönem dönem yansıyor. Kendi aralarındaki koltuk kavgalarını işçilere kesiyorlar” dedi.

“İşçiler işe geri alınana kadar süresiz açlık grevine devam edeceğim”

İşten çıkarılan işçilerin geri alınması için süresiz açlık grevine başlayan Yiğit, işçiler işe başlayana kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Yiğit, “İşçi arkadaşlarımız işe dönene kadar yanlarında olacağım. Mücadelemizi büyüteceğiz. Biz kazanacağız” diye konuştu.

“Sonuna kadar direneceğiz”

İsmini vermek istemeyen bir erkek işçi, işe geri alanına kadar direnişe devam edeceklerini belirtti. Erkek işçi, “3 ay deneme süresini tamamlamadan işten çıkarıldım. Bazı arkadaşlarımız işten çıkarıldığını meaaj ile öğrenmiş bana mesaj bile gelmedi. 170’i arayıp öğrendim. Annem ameliyat oldu kanser tedavisi görecek. 34 bin TL borcum var. Annemin ameliyatı, tallileri çok pahalı. Devlet hastanesinde sıra bulmaz isem yeniden borca gireceğim. Eve tek bakan benim. Babamın sadece emekli maaşı var. Ne olacağı belli değil. Hepimiz mağdur edildik. Tek talebimiz işe geri dönmek. İşe geri dönene kadar burada direnmeye devam edeceğiz. Sonuna kadar direneceğiz” diye belirtti.

“Mağdur edildik”

İsmini vermek istemeyen başka bir erkek işçi de, her hangi bir muhattap bulmadıklarını dile getirdi. Erkek işçi, “SSK’dan gelen bir mesaj ile işten çıkarıldığımızı öğrendik. Kimse gelip bizimle konuşmadı. Bu şekilde işten çıkarılmak oldukça üzücü. Neden işten çıkarıldığımızı bile bilmiyoruz. Bu insan onuruna aykırıdır. İşten çıkarıldığımız için çok üzgünüz. Gereksiz, liyakatsiz personel olduğumuzu beyan eden sözcükle var. Bu bizler için çok üzücü. Biz gereksiz ve ya liyakatsiz değiliz. Eski iş yerinde tazminatlarını bırakıp işe başlayan arkadaşlarımız var. Mağdur edildik. Bizler işimizden menunduk. İşimizi geri istiyoruz. Bayram bize zehir oldu” dedi.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Emek Haberler