Bizimle iletişime geçin

Gençlik

Sosyalist Gençlik Hareketi’nden deprem bölgesindeki öğrenciler için dayanışma kampanyası

Deprem bölgelerindeki depremzede öğrenciler için dayanışma kampanyası başlatan SGH, “Tüm gençliği dayanışmaya katılmaya çağırıyoruz” dedi.

6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili etkileyen depremin etkileri hala sürüyor. Deprem bölgelerinde eğitim sorunu ve eğitim ihtiyaçları hala çözülemedi. Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF), gençlik yapılanması Sosyalist Gençlik Hareketi (SGH), deprem bölgesindeki öğrencilerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını giderebilmek için depremzede öğrenciler ile dayanışma başlattı. SGH, dayanışma kampanyasını yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

“Kapitalist sistemin kâr hırsı yüzünden binlerce insan hayatını kaybetti”

SGH yazılı yaptığı açıklamada, kapitalist sömürü sistemi devam ettikçe depremin etkilerinin süreceğine dikkati çekti. SGH, kapitalist sistemin kâr hırsı yüzünden binlerce insan hayatını kaybettiğini vurgulayarak, “Deprem bölgelerindeki öğrencilerle gençlik köprüsü dayanışmasını başlatıyoruz. Kapitalist sistem gerçekliğinin sömürü ve kâr politikalarını öncelediği, depremin değil kapitalist sistemin kâr hırsı yüzünden binlerce insan hayatını kaybetti. Kapitalistlerin kâr hırsı, enkaz altında kalanların öfkesiyle karşı karşıya kaldı. Depremin etkileri ise halen sürüyor ve kapitalist sömürü sistemi devam ettikçe bu etkiler sürmeye devam edecek. Sosyalistler olarak depremin ilk anından itibaren deprem bölgelerine intikal ederek arama-kurtarma ve dayanışma çalışmalarına katıldık. Depremin ilk gününden itibaren başlattığımız dayanışma kampanyalarımız tüm bölgede devam ediyor” denildi.

“Kitap ve kırtasiye dayanışma kampanyası başlatıyoruz”

SGH, deprem bölgelerindeki depremzede öğrenciler için kitap ve kırtasiye dayanışma kampanyası başlattıklarını belirtti. SGH, “Geçtiğimiz günlerde de Adıyaman Kalemkaş Köyü’ndeki öğrenciler için bir dayanışma çağrısını gördük. Sosyalist Gençlik Hareketi olarak ’68 kuşağının ‘Boğaza değil, Zap Suyu’na köprü’ diyerek Hakkâri’deki Zap suyu üzerine Hakkârili köylülerle dayanışma için başlattığı asma köprü kampanyasını kendimize devrimci bir dayanışma örneği olarak alıyoruz. ’68 devrimci gençliğinin Hakkâri’de inşa ettiği ‘Devrimci Gençlik Köprüsü’nü örnek alıyor ve deprem bölgelerindeki depremzede öğrenciler için kitap ve kırtasiye dayanışma kampanyası başlatıyoruz” ifade edildi.

Tüm gençliği dayanışmaya katılmaya çağırıyoruz

SGH, toplumu ve gençliği dayanışmaya şu sözler ile çağırdı; “Eğitim ve öğretimin YÖK eliyle öğütüm sistemine dönüştürülmesine karşı eşit, parasız, bilimsel ve anadilde eğitim hakkını savunuyoruz. Bu kapsamda Adıyaman Kalemkaş Köyü başta olmak üzere, belirlediğimiz diğer köy ve bölgelere kitap ve kırtasiye dayanışmasında bulunacağız. Bu köy ve bölgelerde irtibata geçtiğimiz dostlarımız üzerinden ihtiyaçları belirledik. Bu ihtiyaçları karşılamak için tüm gençliği dayanışmaya katılmaya çağırıyoruz.”

İhtiyaç listesi şu şekilde sıralandı;

*5-6-7-8-9-10-11-12’nci sınıflar için yardımcı kaynak ve üniversite sınavlarına hazırlık kitapları (AYT-TYT)-(Soru bankası, Konu anlatımı, test)

* Roman ve hikaye kitapları

*Kırtasiye malzemeleri

*İlkokul için defter ve boya kalemleri

*Yağmurluk

*A4 kağıt ve yazıcı

İletişim numarası: 0552 590 89 02

HABER MERKEZİ



Mayıs 2024
PSÇPCCP
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Daha Fazla Gençlik Haberler