Bizimle iletişime geçin

Güncel

İzmir ve İstanbul’da ev baskınları

İzmir ve İstanbul’da sabah saatlerinde gerçekleşen ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında SMF Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu, ESP üyeleri ve Partizan okurları da yer alıyor.

Sabah saatlerinde İzmir ve İstanbul’da çok sayıda adrese polis baskınları düzenlendi. Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), ve Partizan okurlarının olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı sırasında işkenceye uğrayanlar oldu.

Sabah saatlerinde SMF’ye yönelik ev basınları gerçekleştirildi. SMF Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu ve SMF üyesi Metin Keleş’in ev baskınıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul’da gözaltına alınanlar hakkında 24 saat avukat görüş kısıtlılığı getirilirken gözaltı gerekçesi olarak “örgüte finans sağlamak” gösterildi.

İstanbul

İstanbul’da gerçekleşen gözaltı saldırısında ajansımız ETHA’nın Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Acettin, Ceylan Yayınları emekçisi Hüseyin Gültepe; ESP PM üyeleri Ali Haydar Keleş, Uğur Ok, SKM MYK üyesi Ezgi Gürbüz; Ali Karaçay, Hacer Elçin gözaltına alındı.

Ev baskınlarında dijital materyallere ve kitaplara, devrimci yayınlara el konuldu.

Baskınlarda işkence yapıldı

Uğur Ok’un evine yönelik baskında evde bulunan SDGF’li Mazlum Ortaç, işkence gördü.
SKM MYK üyesi Ezgi Gürbüz de ters kelepçe işkencesiyle montunu ve ayakkabılarını giymeden evden çıkarılmak istendi. Duruma tepki gösteren Gürbüz, işkenceye uğradı. Ters kelepçeli halde başını eğmeye çalıştıkları Gürbüz, karşı çıkınca gördüğü darp sonucunda gözlüğü kırıldı.
Partizan okurlarına işkence yapıldı.

Partizan okuru İbrahim Hakkı Eren’in evine yapılan baskında özel hareket polisleri evde bulunanlara şiddet uyguladı. Baskında Partizan dergisi, Yeni Demokrasi Gazetesi, PŞTA bülteni ve bazı kitaplara el konuldu.

Halk Cephesi’nden Selda Aydoğdu gözaltına alındı.

Grup İsyan Ateşi üyelerinin evi de sabah saatlerinde polis tarafından basıldı. Kapısı kırılarak girilen evde bazı kitaplara el konuldu.

İzmir

İzmir’de yapılan ev baskınlarında SKM Sözcüsü Tanya Kara ve Birleşik İşçi Hareketi (BİH) Dönem Sözcüsü Meliha Kaya ile Mesut Çeki, DİSK üyesi Tijda Kılıç, Şerife Alpözel ve Mahir Kılıç gözaltına alındı.

Van’da gazeteciler gözaltına alındı

Van’da gazetecilerin evlerine baskın düzenlendi. Gazeteciler Arif Aslan ve Oktay Candemir, sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen gazetecilerin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler