Bizimle iletişime geçin

LGBTİ+

İzmir Barosu önünde açıklama yapmak isteyen LGBTİ+’lara polis saldırdı

Ege Üniversitesi’nde yapılmak istenen 2. Onur Pikniği’nin gericiler tarafından tehdit edilmesine karşı İzmir Barosu önünde açıklama yapmak isteyenlere üniversiteli LGBTİ+’lara polis saldırdı.

Ege Üniversitesi’nde yapılmak istenen 2. Onur Pikniği gericiler tarafından tehdit edilmişti. Onur Pikniği ekibi bunun üzerine pikniği iptal ederek İzmir Barosu önünde açıklama yapacağını duyurmuştu. İzmir Barosu önünde toplanan ve basın açıklaması yapmak isteyen LGBTİ+’lara polis biber gazı ile saldırdı.

Polis saldırısının ardından İzmir Barosu polislerce ablukaya alındı.

Üniversiteli LGBTİ+’lar polis saldırısına rağmen İzmir Barosu önünde basın açıklamasını yaptı. Açıklamada, seçim süreci boyunca iktidarın LGBTİ+ları düşmanlaştırıcı politikalar izlendiği belirtilerek, seçim sonunda iktidarın ilk işinin de LGBTİ+ları hedef göstermek olduğu vurgulandı.

Onur ayının gelmesiyle her sene olduğu gibi bu sene de Ege Üniversitesi’nde onur pikniği düzenlenmek istendiği kaydedilen açıklama, şöyle devam etti: “Vatan Partisi’nin gençlik yapılanması olan TGB, TÜGVA, Yeniden Refah Partisi, Büyük Aile Platformu, BİRCONFED genel başkanı ve cihatçı ve faşist çeteler tarafından sosyal medya üzerinden açık bir şekilde saldırıya uğrayacağımıza dair tehdit edildik. Bunun üzerine, bize ve pikniğimize gelebilecek herhangi bir zararı önlemeye yönelik tüm Ege Üniversitesi bileşenlerini sorumluluk almaya davet ettik. Bilimsel bir kurum olan ve Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisi olan Ege Üniversitesi, hukuk dışı olan bu hedef göstermelerle ilgili tek bir açıklama dahi yapmadı ve bizim güvenliğimizi sağlamak için hiçbir önlem almadı. Ardından Ege Üniversitesi rektörlüğünün pikniği yapmamıza izin vermeyeceğini öğrendik.”

Polislerin ise faşist çetelerle iş birliği yaptığına dikkat çekilen açıklamada, “Varoluşlarımıza ve hayatlarımıza sapkınlık, ABD propogandası diyerek kriminalize edemezler. Biz LGBTİQ+’lar olarak işte, okulda, mecliste, kampüste, sokakta ve yaşamın her alanında vardık, varız, var olmaya devam edeceğiz! Nefrete inat yaşasın hayat!” ifadeleri kullanıldı.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla LGBTİ+ Haberler