Bizimle iletişime geçin

Dünya

Avusturya’da mültecilere destek yürüyüşü

Avusturya İnnsbruck’da yüzlerce kişi, mültecilerin sınırlarda ve kamplarda yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

Emperyalist stratejilerin ve emperyalist askeri politikaların yol açtığı yıkımlara bağlı olarak günümüzde Asya, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden gelişmiş kapitalist emperyalist ülkelere doğru kitlesel göçler giderek artmaktadır. Cezayir, Fas, Tunus ve Libya’dan İtalya ve Fransa’ya; Meksika’dan ABD’ye, Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Afganistan, Suriye, Irak, Kürdistan, Filipinler ve Türkiye-Kuzey Kürdistan’dan Batı Avrupa, İngiltere ve Kanada’ya göç akını devam ediyor.

Avusturya İnnsbruck’da yüzlerce kişi sınırlarda mültecilerin yaşadığı baskı, geri yollanma, tehdit, işkence gibi sorunlara karşı bir araya geldi.

Yapılan konuşmalarda, göçmenlerin, sığınmacıların ve mültecilerin hayatlarının bir tehdit ya da pazarlık unsuru haline getirilmesine, devletlerin seçim kampanyalarında ya da Türkiye ile AB arasındaki ilişkide bir koz olarak kullanılmalarına derhal son verilmesini ve halihazırda yerinden edilmiş on binlerce hatta milyonlarca kişinin hayatını tekrar belirsizliğe sürükleyen güvenlik politikaları ve insanları sonsuz bir şiddet döngüsüne hapseden sınır politikaları derhal ortadan kaldırılması üzerine konuşmalar yapıldı.

Polis ablukası altında gerçekleştirilen yürüyüş, polisin tüm provoke girişimlerine rağmen gerçekleştirildi.

Yürüyüş daha sonra yapılan etkinliklerin ardından son buldu.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Dünya Haberler