Bizimle iletişime geçin

Güncel

SMF, Hozat ve Ovacık’tan sonra Mazgirt adayını da açıkladı

SMF, Dersim Mazgirt adayının Rıza Cangöz olduğunu duyurdu. Açıklamada, “Söz, Yetki, Karar Mazgirt Halkına” şiarıyla tüm Mazgirt halkını Demokratik Halkçı Yerel Yönetimler Programı etrafında birleşmeye ve kazanmaya çağırıyoruz” denildi.

Dersim’de Hozat ve Ovacık adayını daha önce açıklayan Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Mazgirt ittifakına sunacağı adayın Rıza Cangöz olduğunu duyurdu. “31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere yönelik çalışmalarımız belirli bir aşamaya ulaşmakla birlikte ittifak siyasetini merkeze koyan politik tutumumuzdaki ısrar ve süreç hâlâ devam etmektedir” denilen açıklamada, “Söz, Yetki, Karar Mazgirt Halkına” şiarıyla tüm Mazgirt halkını Demokratik Halkçı Yerel Yönetimler Programı etrafında birleşmeye ve kazanmaya çağırdı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “En geniş demokratik ittifak zemini oluşturma ve somut kazanımları merkeze alan bir yönelimle siyasal bir kampanya olarak ele aldığımız yerel seçimler çalışmamızın en yoğun yürütüldüğü yerlerin başında kuşkusuz ki Dersim ve ilçeleri gelmektedir.

Bu çerçevede, SMF açısından tarihsel birikimleri, kazanımları ve politik etkisi önemli bir yerde duran Mazgirt ilçesindeki çalışmalarımızın ilk aşaması tamamlanmıştır. Siyasetimiz açısından köklü bir devrimci geçmişe dayanan ve yerel yönetimler siyasetimiz açısından da iki dönem (2009-2014, 2014-2019) somut kazanımlar elde ettiğimiz Mazgirt ilçesi, başta kendi eksikliklerimiz olmak üzere dışımızda oluşan dinamikler ve demokratik güçlerin de sürece parçalı girmesinin etkisi birlikte değerlendirildiğinde 2019’da kaybedilerek belediye AKP’ye geçmiştir.

Tüm bu süreçlerin olumlu ve olumsuz birikimlerini değerlendirerek sonuçlar çıkartan SMF, Mazgirt halkının politik iradesini merkeze koyan siyasi çalışma tarzıyla iki aya yakın zaman dilimini kapsayan faaliyetleri neticesinde, aileler ve taraftarlarımız başta olmak üzere ilçede faaliyet yürüten demokratik-sol-sosyalist partiler, demokratik kitle örgütleri, tek tek bireyler, aydınlar ve esnafla yapılan geniş istişareler ve değerlendirmeler sonucu SMF’nin Mazgirt demokratik-sol-sosyalist ittifakına sunacağı aday Rıza Cangöz olarak belirlenmiştir.

“Söz, Yetki, Karar Mazgirt Halkına” şiarıyla tüm Mazgirt halkını Demokratik Halkçı Yerel Yönetimler Programı etrafında birleşmeye ve kazanmaya çağırıyoruz.”

Rıza Cangöz kimdir?

1959 yılında Mazgirt ilçesine bağlı Kızılcık köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Mazgirt ve Akpazar beldesindeki okullarda, liseyi ise Diyarbakır Ticaret Lisesi’nde tamamladı.

1973, 1978 yılları arasında Ankara’da farklı sektörlerde işçi olarak çalıştı. 1978 yılında Urfa ilinin Ceylanpınar ilçesine memur olarak atanmış ve kamuda çalışmaya başlamıştır. Kamu emekçisi olarak Diyarbakır’ın Çınar ve Balıkesir’in Bandırma ilçelerinde çalışmıştır.

Toplumsal açıdan dezavantajlı kesimlere yönelik eğitim çalışmalarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevler üstlendi. Dersim Mazgirtliler Derneği yönetim kurulu üyeliği, Dersim Dernekleri Federasyonu kongre delegeliği ve 2013-2014 dönemi Dersim Dernekleri Federasyonu genel başkanlığı yaptı.

Başkanlığı döneminde Soma maden katliamı sürecinde bölgeye giderek ailelerle dayanışma çalışmaları yürüttü.

Evli ve 5 çocuk babası olan Rıza Cangöz, 2014 yılından beri Mazgirt İlçesine bağlı Kızılcık köyünde yaşamaktadır.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler