Bizimle iletişime geçin

Güncel

Maçoğlu: Kadıköy’ü Kadıköy halkı ile birlikte yöneteceğiz

Kadıköy’ü ranta değil halka açacaklarına dikkati çeken TKP Kadıköy adayı, Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Halkçı yerel yönetim programı ile Kadıköy’deyiz. Kent meclislerinde, halk meclislerinde Kadıköy halkı ile birlikte karar alacağız. Kadıköy’ü Kadıköy halkı ile birlikte yöneteceğiz. Hep birlikte kazanacağız. Mutlaka kazanacağız” dedi.

Yerel Seçimler öncesinde SMF, TKP, Devrim Hareketi, ODAK, Proleter Devrimci Duruş’un bir araya gelmesi ile oluşan Kadıköy Halk Dayanışması tarafından Türkiye Komünist Partisi (TKP) listesinden Kadıköy Belediye Başkan adayı gösterilen, Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Kadıköy’de bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Kadıköy programını bir lansman ile açıkladı. Belediye meclis üyelerini tanıttı. Lansmana oyuncu Orhan Aydın, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) üyeleri, sanatçılar, aydınlar, tiyatrocular, akademisyenler, Kadıköy halkı ve çok sayıda kişi katıldı.

Program tanıtımı ilk olarak Fatih Mehmet Maçoğlu’na destek olmak için Kadıköylü sanatçıların sahne alması ile başladı.

Müzik dinletisinin ardından Kadıköy Halk Dayanışması adına basın açıklamasını Gökçe Yılmaz okudu.

“Birlik olursak başarırız gücümüzün farkındayız”

İlkeli ve dürüst bir belediyecilik anlayışı geliştirmek için yola çıktıklarını vurgulayan Yılmaz, “Yüreği halkın mutluluğundan yana atan; sermayenin rantına, talanına, yağmasına dur diyen emekçiler, gençler, kadınlar, yurttaşlar olarak bugün buradayız. Haktan, adaletten, emekten ve özgürlüklerden yana insanlar olarak değerli çalışmalarıyla iyi tanıdığımız, güvendiğimiz ve bizden birisi gördüğümüz ‘Komünist Başkan’ Fatih Mehmet Maçoğlu’nun adaylığı etrafında birleştik. İlkeli ve dürüst bir belediyecilik anlayışı geliştirmek için yola çıktık. Birlik olursak neler başarabileceğimizi iyi biliyoruz. Gücümüzün farkındayız” dedi.

“Kadıköy’ü halka açacağız ranta kapatacağız”

Kadıköy’ü ranta kapatıp halka açacağız diyerek yola çıktıklarına dikkati çeken Maçoğlu, “Kadıköy’ü halka açacağız ranta kapatacağız. Herkes bunu böyle bilsin. Önce Ovacık’ta ardından Dersim’de belediye hizmetleri kamusal haktır dedik. Ulaşım, su haktır dedik. Halkımız üretime katılmalıdır dedik. Belediyeler ihale yapılmadan kendi öz gücü ile saha çalışmaları yapabilir dedik. Kolektif emek ile tüm alanlarda, sokakları güzelleştirdik. Kadıköy’de de buna hazırız. Kadıköy halkıda buna hazır. Dayanışarak birlikte yapacağız. Dik durarak hep birlikte yapacağız” dedi.

“Halk ile birlikte yöneteceğiz”

Halk ile karar alacak anlayış ile yan yana olduklarını söyleyen Maçoğlu, “Halkçı yerel yönetim programı ile Kadıköy’deyiz. Her gün deprem felaketi gerçeği ile uyanıyoruz. Kadıköy’de toplanabilecek yeşil alan yok ya da çok az. Bu kent buradaki kolektif ile ülkeye model olacak bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ekibimizde hukukçular, mühendisler, avukatlar, mimarlar, market işçisi emekçiler, motorkurye dostlarımız var. Bilim ve Danışma kurulumuz ile birlikte Kadıköy’ü birlikte yöneteceğimiz onlarca dostumuz bugün burada bizimle. Bundan sonrada birlikte bu kenti yönetecek ortak projeler ile bütün halk ile karar alacak anlayış ile yan yanayız. Omuz omuzayız” diye belirtti.

“Gelir gider tablomuzu Kadıköy’ün tüm mahallerine asacağız”

Şeffaf bir belediyecilik anlayışının önemine vurgu yapan Maçoğlu, halkın bütçesini halk için kullanacaklarını söyledi. Maçoğlu, “İyi bilinmelidir ki, şeffaf yönetim halk meclisleri ile olur. Halkın katıldığı, halkın yönettiği, halkın bir parçası olduğu yönetim ile olur. Gelir gider tablomuzu Ovacık’ta yaptığımız gibi Kadıköy’ün tüm mahallerine asacağız. Bu hesap verilebilmek meselesidir. Bu halka ait olana halka hesap verme ve sorgulanabilme hakkı için. Halkın bütçesini halk için kullanmayanlar bizden değildir. Biz bunun için varız. Biz halk için varız” diye konuştu.

“Kadıköy, emeğin yanında olacak”

İşçi Hakları Meclisleri’ni kurulacağını belirten Maçoğlu,“İşçi hakları meclislerini bu kentin tüm emeğinin bir parçası olarak görüyoruz. Kadıköy halkına 7/24 hizmet götüren emekçilerin çalışma koşullarının iyi olması demek Kadıköy’e daha iyi hizmet etmesi demektir. Emeğinin değer olduğu Kadıköy hepimizin arzu ettiği, bizi heyecanlandıran bir anlayış olarak görüyoruz. Kadıköy, emeğin yanında olacak. Kadıköy halkı emek ile birlikte hareket edecek.”

“Kamucu bir yaklaşım ile depreme hazırlayacağız”

Kadıköy’ün en büyük sorunlarından biri olan deprem sorununa dikkati çeken Maçoğlu, Kadıköy halkı ile birlikte Kadıköy’ü depreme hazırlayacaklarını belirtti. Maçoğlu, “Deprem ve kentsel dönüşüm birkaç söz ile geçiştirilemeyecek kadar önemli bir süreçti. 6 Şubat hala yüreğimizde akan bir kan, konuştuğumuzda yüzümüzün asıldığı duygusallığımızın en dibidir. Her bir dostumuzun o dostalar ile dayanışmayı büyüttüğü evinde bir fazla bardağını kendi bardağını bir eşyasını orada buluşturan anlayış en çokta Kadıköy’deydi. Hepimiz bunu biliyoruz. Depremde dayanışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu konu bizim için en önemli konudur. Yaşanacak bir depremde ilk 72 saat çok önemli. Bu konuda tüm hazırlığımızı Kadıköy halkı ile yapacağız. Kamucu bir yaklaşım ile Kadıköy’ümüzü hep birlikte depreme hazırlayacağız” diye konuştu.

“Kent suçlarına izin vermeyeceğiz”

Göztepe’deki hava kirliliğinin sağlık sorunlarına neden olduğunun altını çizen Maçoğlu, Kadıköy’deki kent suçlarını hatırlattı. Kent suçları ile hesaplaşacaklarının altını çizen Maçoğlu, “Kent ve çevre kirliliği bu dünyanın ve Türkiye’nin genel sorunu. Türkiye’de havası en kirli kent Göztepe mahallesidir. Uzaktan baktığınızda Göztepe’yi ulaşılamaz herkesin yaşamayacağı kent olarak söylüyorlardı değil mi? Bugün orada KOAH, astım hastası arkadaşımızın çektiğini biz sağlık emekçileri iyi biliyoruz. Biz sağlık emekçileri, bunun neye takabül ettiğini çok iyi biliyoruz. Koca koca gökdelenler rüzgar sürkülasyonuna engel olan binalar hayatımızı maf ediyor. Buna karşı kent meclislerinde, halk meclislerinde tek tek tartışacağız. Buna karşı hepimiz bir sonraki süreçte kentimizin planı buna uygun yapacağız. Haydarpaşa, Kuşdili Çayırı, Kalamış, Söğütlüçeşme ve tüm Kadıköy’ün kamusal alanlardaki suçlara karşı hiçbir şekilde onay vermeyeceğiz. Haydarpaşa, Söğütlüçeşme, kamusual alana karşı işlenmiş suçlardır. Bu suçlar ile hesaplaşmak bizim görevimizdir.”

“Şeffaflıktan vazgeçmeyeceğiz”

Şeffaf bir belediyecilik anlayışından asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Maçoğlu, azınlığın değil halkın kendi kendini yönettiği bir modelin Kadıköy halkı ile birlikte oluşturulması gerektiğine dikkati çekti. Maçoğlu, “Bu temel ihtiyaçları biliyoruz tüm bu sorunları kuracağımız meclisler ile birlikte hep birlikte tartışmamız lazım. 3 veya 5 kişinim aldığı karar halkın kararı olarak görülemez. Artık yeni bir şey başlatmamız lazım. Artık bir kaç kişinin yönettiği ülke değil artık halkın kendi kendini yönettiği bir modele ihtiyaç var. Kadıköy bu ülkeye, bu kente model olabilecek. Halk iradesi için hep birlikte yöneteceğiz.. Hep birlikte kazanacağız. Biz kazanınca Kadıköy kazanacak. Şeffaflıktan vazgeçmeyeceğiz. Makam aracı kullanmayacağız. Bu makamlar halkındır” dedi.

TKP Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’un Kadıköy Programı linki aşağıdadır;



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler