Bizimle iletişime geçin

Kadın

DKH: Haklarımızdan ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin açıklama yapan DKH, savaşa, yoksulluğa, kadın katliamlarına karşı isyanda olduklarını belirterek, “Gücümüzü yan yana, omuz omuza duran kadınlardan ve onların örgütlü mücadelesinden alıyoruz. Yaşasın kadın mücadelemiz. Yaşasın 8 Mart” ifadelerini kullandı.

Demokratik Kadın Hareketi (DKH), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

‘İsyandayız’

İktidarın cezasızlık politikaları ve iyi hal indirimleriyle yüzlerce kadının ve LGBTİ+’nın erkekler tarafından katledildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Savaşa, yoksulluğu, kadın katliamlarına karşı isyandayız. Ülkemizde ve dünyada yüzyıllardır kadına ve LGBTI+’lara yönelik sürdürülen hak gaspı ve yok sayma politikaları halen devam etmektedir. Kadınlar ve LGBTİ+lar şiddete, açlığa ve ekonomik yoksulluğa karşı mücadele ederken, iktidarın cezasızlık politikaları ve iyi hal indirimleriyle yüzlerce kadının ve LGBTİ+’ların erkekler tarafından katledilmesine ve binlercesinin şiddete maruz bırakılmasına neden olmaktadır. İstanbul Sözleşmesi’nin bir gecede kaldırılması, kürtaj ve nafaka gibi kazanılmış hakların yeniden tartışmaya açılması, mevcut iktidarın kadına yönelik bakış açısını da açıkça ortaya koymaktadır” denildi.

Kadın siyaset dışına itiliyor

İktidarın kadınları yaşamın her alanından soyutlamak istediğini belirtilen açıklamada, “Kadının örgütlü gücünden ve mücadelesinden korkan iktidar, yaşamın her alanında olduğu gibi kadını siyaset alanında ve politikada dışına iterek ‘makul kadın’ haline getirilmeye çalışmaktadır. Kimisi kaç çocuk doğuracağımıza, nasıl giyineceğimize, saat kaçta sokakta olmamız gerektiğine dair belirlemede bulunurken, kimisi nerede çalışacağımıza ve siyaseti ne ölçüde yürüteceğimize dair sınırlar belirlemeye çalışmaktadır” diye ifade edildi.

‘Yaşasın örgütlü mücadelemiz’

Erkek egemen şiddetine ve partiyarkal kapitalizme karşı mücadele edeceklerini vurgulayan açıklamada, “Bizler ise yaşamın her alanında var olmaya devam edeceğimizi ve bize çizilen sınırları ve rolleri kabul etmeyeceğimizi bir kez daha haykırmak istiyoruz. Patriyarkal kapitalizmin bizleri belirli bir alana sıkıştırarak yok sayma anlayışına karşı burada olduğumuzu ve kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyerek mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Gücümüzü yan yana, omuz omuza duran kadınlardan ve onların örgütlü mücadelesinden alıyoruz. Yaşasın kadın mücadelemiz. Yaşasın 8 Mart” diye belirtildi.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Kadın Haberler