Bizimle iletişime geçin

Güncel

Grup Yorum emekçisi Eser Çelik: Taleplerimiz kabul edilen kadar açlık grevine devam edeceğiz

Baskılara ve tutuklamara karşı açlık grevinde olan Grup Yorum emekçisi Eser Çelik, “Tutsak Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılması ve İdil Kültür Merkezi’ne baskınlar son bulsun. Bu iki talebimiz kabul edilene kadar Grup Yorum emekçileri olarak süresiz dönüşümlü açlık grevine devam edeceğiz. Herkesi, süresiz dönüşümlü açlık grevine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Yadigar Aygün / İstanbul

Grup Yorum emekçileri, tutsak Grup Yorum emekçilerinin serbest bırakılması ve İdil Kültür Merkezi’ne sistematik bir şekilde yapılan operasyonlara karşı başlattığı süresiz dönüşümlü açlık grevi 107’nci gününde devam ediyor. Grup Yorum emekçisi Eser Çelik’de dün itibari ile açlık grevine başladı. Çelik, Grup Yorum emekçilerine yönelik baskıları, açlık grevinin nedenlerini ve taleplerini gazetemize anlattı.

“Devrimci müzik yaptığımız için tutuklanıyoruz”

Grup Yorum Emekçisi Eser Çelik, 2016 yılından itibaren 24 kez İdil Kültür Merkezi’ne operasyon gerçekleştirildiğini söyledi. Çelik, “Son 5 ay içinde İdil Kültür Merkezi 5 kez basıldı ve arkadaşlarımız gözaltına alınıp tutuklandı. Grup Yorum emekçileri hukukta hiçbir yeri olmayan nedeneler ile keyfi gerekçeler ile tutuklanıyor. Devrimci müzik yaptığımız için tutuklanıyoruz. Dönüşümlü açlık grevine başlamamamızın nedeni İdil Kültür Merkezi’ne yapılan baskınlar ve tutuklamalar. İdil Kültür Merkezi’ne yapılan baskınların son bulması ve tutsak Grup Yorum emekçilerinin serbest bırakılması için bende açlık grevine başladım” dedi.

18 Grup Yorum emekçisi tutsak

18 Grup Yorum emekçisinin tutsak edildiğini vurgulayan Çelik, hapishanelerde Grup Yorum emekçilerine işkence, şiddet uygulandığını belirtti. Çelik, “6 Şubat 2024 tarihinde İdil Kültür Merkezi’nden 5 olmak üzere toplamda 13 Grup Yorum emekçisi gözaltına alınıp tutuklandı. Tüm Grup Yorum emekçileri şu an tutuklu. Sadece Grup Yorum emekçisi olduğu için tutuklandılar. Şu anda Türkiye’de 17 emekçimiz tutsak. Almanya’da Grup Yorum emekçisi İlhan Cibelek ile birlikte toplamda 18 emekçimiz tutuklu. 6 Şubat baskını ile tutsak edilen emekçilerimiz Anadolu’nun çeşitli hapishanelerine sürgün edildiler. Kırıkkale Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutsak Rezzan Şengün ve Vedat Doğan’a sistematik bir saldırı var. Tek kişilik hücrelerde tutuluyorlar. Rezzan Şengün’ün hücresi basıldığında parmağı 2 yerden çatladı. Daha önce de baskınlarda hasar aldığı için 6 ay boyunca elini kullanmaması gerekiyordu. Bahar Kurt’un kolunu bilinçli bir şekilde kırdılar. Grup Yorum emekçileri gitar çalmasın, müzik yapmasın, beste yapmasın diye bedenlerinde kalıcı hasar bırakıyorlar” diye konuştu.

“Hiçbir delil olmadan arkadaşlarımız tutuklandı”

Grup Yorum emekçisi Seher Adıgüzel ve Hakan İnci hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası ile iddianame hazırlandığını belirten Çelik, “Daha davaları açılmadı ama dosyalarında ağırlaştırılmış müebbet cezası yazıyor. 2 arkadaşımız ‘Anayasal düzeni silah zoru ile ortadan kaldırmak’ ile suçlanıyor. Ne gibi anayasal düzeni ortadan kaldırabilir bu kişiler. 2 emekçimiz de sadece müzik yaptı. Hiçbir delil olmadan arkadaşlarımız tutuklandı. Hakan İnci, hapishanede saldırıya uğradı ve dişleri kırıldı. Grup Yorum üyelerine özel bir politika uyguluyorlar. Hapishanelerde de saldırılar devam ediyor. Üreterek direnerek bunu aşacağız” dedi.

“Direnmekten vazgeçmeyeceğiz”

Direnmekten ve mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Çelik, talepleri kabul edilene kadar süresiz dönüşümlü açlık grevini sürdüreceklerini söyledi. Çelik, “Bizi hapishaneye atabilirler. Grup Yorum emekçileri olarak direnmeye, üretmeye ve halkın türkülerini söylemeye devam edeceğiz. Herkesi, süresiz dönüşümlü açlık grevine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bizi ziyaret etmek isteyen halkımız İdil Kültür Merkezi’ne gelebilir bizi ziyaret edebilir. Tutsak edilen Grup Yorum emekçilerine mektup yazabilirler. Onlara sahip çıkabilirler. Direnmekten ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz” diye belirtti.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler