Bizimle iletişime geçin

Güncel

Dersim’de kayyım tepkisi: Van halkı kayyum rejimine teslim olmayacak

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Kazanan Abdullah Zeydan ve Van halkıdır. Abdullah Zeydan açık ara farkla seçimi kazanan Van Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Bu gerçeği değiştirmelerine izin vermeyeceğiz” denildi.

Hıdır Yıldız / Dersim

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının yargı darbesiyle gasp edilmesine ilişkin Dersim Emek ve Demokrasi Platformu tarafından açıklama yapıldı. Seyit Rıza Meydanı’nda bir araya gelen kitle Zeydan’ın memnu haklarının elinden alınarak yerine kayyım atanmasını protesto etti.

Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamayı Özcan Gürtaş okudu. Gürtaş  AKP’nin kayyum siyasetine teslim olmayacaklarını ifade ederek şunları söyledi;

“Van halkı kayyum rejimine teslim olmayacak”

“DEM Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Van’dan tarihte eşine az rastlanır bir zaferle ayrılmıştır. Van halkı, Büyükşehir Belediyesi dahil toplamda 14 belediyenin tümünü DEM Parti’ye kazandırmış, İl Genel Meclisinde ise büyük farkla birinci parti haline getirmiştir. Van halkı iradesini net ve en güçlü şekilde sandığa yansıtmıştır. Bu güçlü irade, aynı zamanda kayyım rejimine verilen bir cevaptır. Halk bu kadar açık mesaj vermişken, Van’da yeni hukuksuz girişimler devreye konulmaktadır.

“Hukuksuz karardan geri dönülmelidir”

Abdullah Zeydan Van halkının Büyükşehir Belediye Eş Başkanıdır. Herkesi bu gerçeğe saygı duymaya davet ediyoruz. Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir. Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır. Bu girişime karşı bütün demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz. Demokrasileri var eden temel ilke halk iradesine saygı duymaktır. İktidarı halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz!

“Halkımızın iradesini gasp etmeye heves edenleri uyarıyoruz”

Bu kararlarda şunu anlıyoruz; Eğer Kürt Halkı kendi iradesini ortaya koyarsa, hükümet ve devlet kurumları da kendi hukuklarını da  hiçe sayarak hukuk dışı kararlar ile kayyumdan alınan halk iradesini kirli oyunlarla tekrar kayyum siyasetine devretme çabasıdır.Demokrasiden anladığınız sadece siz kazandığınızda demokrasi siz kaybedince hukuk dışı oyunlar ile irade gaspı ise bu demokrasi oyununu oynamaktan vazgeçin seçim yapmayın ömür boyu iktidar olun. Ortaya konulan durumun özeti budur.

“Kazanan Abdullah Zeydan ve Van halkıdır”

Abdullah Zeydan açık ara farkla seçimi kazanmış Van Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Bu gerçeği değiştirmelerine izin vermeyeceğiz. Nasıl ki halkımız sandıkta iradesine sahip çıkmış ve kayyumları göndermişse şimdi de bu iradenin arkasında durup, kazanılanılan hakkında vazgeçmeyecektir. Demokrasiden, barıştan, özgürlükten yana olan herkesi Van halkının iradesinin yanında durmaya çağırıyoruz. Ülkenin genelinde kaybeden AKP’nin seçimle kazanamadığını zorbalıkla almasına izin vermeyelim. Çünkü Van’da yapılan bu hukuk dışı uygulamayı her yerde yapamaya çalışacaklardır. Ama şunu unutmayın Kürt Halkı dün olduğu gibi bugün de yarın da sizin kirli siyasetiniz önünde diz çökmeyecektir.

Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir. Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır. Bu girişime karşı bütün demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz. Demokrasileri var eden temel ilke halk iradesine saygı duymaktır. İktidarı halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz!  Halkımızın iradesini gasp etmeye heves edenleri uyarıyoruz”

Basın açıklaması öncesinde Seyit Rıza Meydanı’na çok sayıda TOMA ve polis yığınağının yapılması dikkat çekti.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler