Bizimle iletişime geçin

Güncel

BMG’den Sırbistan hükümetine Ecevit Piroğlu çağrısı: Hukuksuzluğa son ver

Birleşik Mücadele Güçleri, Sırbistan’da 34 aydır tutsak edilen ve 52 gündür açlık grevinde olan Ecevit Piroğlu’nun rehineliğinin sona ermesi için Sırbistan hükümetine, “Bu hukuksuzluğa son ver!” çağrısında bulundu.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) yazılı açıklama yayınlayarak 34 aydır tutsak bulunan ve açlık grevinin 52. gününde olan Ecevit Piroğlu’nun yaşamının risk altında olduğunu vurgulayarak, Sırbistan hükümetine Piroğlu’nun serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Gezi direnişinden Rojava’ya enternasyonal mücadele içinde yer alan Ecevit Piroğlu, 34 aydır Sırbistan’da rehin tutuluyor.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) açlık grevine başlayan ve 52. gününde olan Piroğlu’nun serbest bırakılması çağrısında bulundu.

“Ecevit Piroğlu’nun Yaşamı Risk Altında! Sırbistan Bu Hukuksuzluğa Son Ver!” başlığıyla yayımlanan açıklamada, 34 aydır Sırbistan’da tutulan Ecevit Piroğlu ikinci kez girdiği açlık grevinin 52. gününde olduğu ve hayati risk başladığına dikkat çekildi.

“Gezi eylemlerinin öncüsü ve Rojava’da IŞİD çetelerine karşı enternasyonal mücadelenin önemli isimlerinden biri olarak tanıdığımız Ecevit Piroğlu’nun Türkiye-Sırbistan ortaklığında rehin tutulmasını biz devrimciler, sosyalistler, yurtseverler kabul etmiyoruz” denilen açıklamada, 34 ay önce Ecevit Piroğlu’nun Sırbistan’da gözaltına alınmasıyla başlayan hukuksuzluğun Türkiye’nin iade taleplerinin uluslararası hukuk ve Sırbistan iç hukukunda ret edilmiş olmasına rağmen sürdüğü ifade edildi.

MİT’in kaçırma girişimlerinin Sırbistan yerel mahkemesinin 2 defa hukuksuzca verdiği iade kararları, dünya demokratik kamuoyunun, devrimcilerin eylemleri ve Ecevit Piroğlu’nun 136 gün süren açlık grevi yenildiğini vurgulayan BMG açıklamasında, “Şu anda hakkında hiçbir tutuklama kararı bulunmamasına rağmen Türkiye’nin baskısı ile Sırbistan hükümeti tarafından rehin tutuluyor. Bu hukuksuzluğu da kırmak adına yeniden açlık grevine başlayan Ecevit Piroğlu, ikinci açlık grevinin 52. gününde” denildi.

BMG açıklamasında, “Hayatı risk altında olan enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu için Türkiye demokratik kamuoyunu, hukukçuları, hekimleri, siyasi partileri, insan hakları savunucularını ve duyarlı herkesi Ecevit Piroğlu’na ses olmaya, Sırbistan hükümetine çağrı yapmaya davet ediyoruz.

Ecevit Piroğlu’na özgürlük!

Sırbistan bu hukuksuzluğa son ver!” denildi.

Birleşik Mücadele Güçleri: Alınteri, Birleşik Devrimci Parti, Demokratik Bölgeler Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Mücadele Birliği Platformu, Komün, Partizan, Sosyalist Meclisler Federasyonu



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler