Bizimle iletişime geçin

Emek

Agrobay işçilerinin Ankara Yürüyüşü 7. gününde

Agrobay işçileri Ankara’ya yürüyüşlerinin 7. gününde Akhisar’da açıklama yaptı. Tarım işçilerinin hakları için mücadele edeceklerini, tarım işçilerinin adı, sanı, hakkı olduğunu her yerde göstereceklerini söyleyen Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, tarımın olduğu her yerde olacaklarını söyledi. 

Emek ve sendika düşmanı Arzu Şentürk’ün tüm haklarını gasp ederek işten attığı Agrobay işçilerinin direnişi sürüyor. Agrobay işçileri yetkililerle görüşmek ve bugüne dek kendilerini oyalayan, taleplerini oy malzemesi olarak gören siyasetçileri teşhir etmek için Ankara’ya yürüyor. Yürüyüşün 7. gününde Akhisar’a ulaşan işçiler burada açıklama yaptı. 

“Agrobay işçisi köle değildir”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Agrobay hakkımızı ver”, “Direnen işçiler yenilmezler”, “Patron çalıyor devlet koruyor”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Sendika hakkımız söke söke alırız” sloganlarının atıldığı eylemde, söz alan Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Karagöz, siyasi ilişkilerin teşhiri için yürüdükelrini dile getirdi. 

“Yürüyüşümüz bir kardeşlik yürüyüşüdür” diyen Kocagöz, tarım emekçilerinin yoğun olduğu Akhisar’da olduklarını dile getirdi. Tarımın olduğu her yerde Tarım-Sen olarak köylünün, işçinin, çiftçinin sorunları için mücadele edeceklerini söyleyen Kocagöz, “Ankara’ya doğru devam ediyoruz. Bütün bu bölgedeki işçilerle, köylülerle kardeşleşeceğiz. Bütün sorunlarımızı paylaşacağız, sorunları dinleyeceğiz. Tarım işçilerinin, köylülerinin bu ülkede adı, sanı, hakkı olduğunu her yerde göstereceğiz” dedi. 

Ardından işçilerden Fatma Kaya, maruz kaldıkları hak gasplarını dile getirdi. Kaya, “Cenazemiz oldu, hastalandık ücretimiz kesildi. Niye? Patronların cebine daha fazla girsin diye. 3 gün sendikalı olduk 4. gün kapıya konduk. Milletvekilleri, bakanlar bizden kaçtı. Oruç ağzımızla soğuklarda direniyoruz.  Bu utanç onların” dedi. 

Lezita işçileriyle bir araya geldiler

Açıklamanın ardından işçiler Salihli’ye doğru yürüyüşe geçti. Agrobay işçileri Salihli’de direnişteki Lezita işçileriyle buluştu. “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganının yükseldiği buluşmada, Agrobay ve Lezita işçisinin yalnız olmadığı vurgulandı. Direnen işçiler açıklamanın yapılacağı Demokrasi Meydanında çiçekler ve sloganlarla karşılandı. 



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Emek Haberler