Bizimle iletişime geçin

Güncel

SMF Dönem Sözcüsü Evrim Konak: Peri’de gasp edilen irademizi geri alalım

Dersim’in Peri beldesinde 2 Haziran’da yenilenecek olan seçimlere ilişkin konuşan SMF Dönem Sözcüsü Evrim Konak, “Peri’de kayyum tarafından gasp edilen irademizi geri alıp halkın hizmetine sunalım” dedi.

Hıdır Yıldız/Dersim

Dersim’in Peri beldesinde 2 Haziran’da yenilenecek olan seçimlere yönelik Peri İttifakı’nın çalışmaları devam ediyor.  31 Mart’ta CHP’nin 4 oy farkla kazandığı yerel seçimlere ilişkin bugün kitlesel bir çalışma yürütüldü. Seçim faaliyetine Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, DEM Parti Mardin Milletvekilleri Salihe Aydeniz ve Beritan Güneş Altın, Dersim Belediye Eş Başkanı Birsen Orhan, SMF Dönem Sözcüsü Evrim Konak ve kurum temsilcileri katıldı. 

“Kayyum siyasetine karşı mücadele edeceğiz”

Peri Belediyesi’nin 2019’da kayyum tarafından gasp edildiğini hatırlatan SMF Dönem Sözcüsü Evrim Konak, “Buranın bizler açısında ayrıca bir önemi var. İttifak güçleriyle beraber gasp edilen irademizi geri almak için halkımızla birlikte çalışmalara devam ediyoruz. Halkımızı ikna etmeye çalışacağız. Kesinlikle kayyum siyasetine karşı geri atmamak adına mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

“Bize ait olanı geri alalım”

Sözlerine devam eden Konak, “Tepkiler oldukça olumlu. Elbetteki kaygılar da vari kaygılar yok değil. Ancak kesinlikle halkın yeniden kendi iradesini geri alma umudu çok güçlü. Bizim de kesinlikle çağrımız, bize ait olan, halkımıza ait olanlara sahip çıkalım ve kayyum tarafından gasp edilmiş olan iradeyi halkın hizmetine sunalım” diye konuştu. 

“Kayyumun gasp ettiği halk iradesi”

Seçim çalışmaları kapsamında Peri’ye geldiğini ifade eden Abdullah Zeydan, “Köylerimize, mahallelerimize ve esnaflarımıza ziyaret düzenledik. Burada 8 yıldır kayyum gaspı var. Kayyum zihniyetinin halka dönük bir hizmet anlayışı yok. Buraları hiç bir zaman kendi ilçeleri kendi beldeleri gibi görmediler. Buradaki insanları kendi insanları gibi görmediler.  Dolayısıyla bir hizmet de üretmediler” diye konuştu.

“Kayyumun tahribatı ortadan kaldırılacak”

Peri’de yol ve alt yapı çalışmalarının yapılmadığını belirten Zeydan, “Biz inşallah bu seçimleri alırsak, ittifak güçlerimizin de desteğiyle kayyum tahribatını ortadan kaldırmak için bir seferberlik ruhuyla büyük bir dayanışma göstereceğiz. Van Büyükşehir belediyemizin de imkanlarını kullanarak, kardeş belediyecilik anlayışıyla Akpazar’da halkımızın hak ettiği hizmetleri yapacağız” dedi.

“Peri’de halka hizmet götüreceğiz”

Peri halkına da çağrı yapan Zeydan, “Halkımızın 2 Haziran’da partimizi ve ittifak güçlerini destekleyeceğine inanıyoruz. Halkımıza layık bir şekilde büyük bir dayanışma örneği göstererek yıllardır burada üretilemeyen hizmetleri gece gündüz çalışarak yerine getireceğiz”şeklinde konuştu.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler