Bizimle iletişime geçin

Güncel

Ahmet Türk: Bu cezalar demokratik geleceğe, halkların kardeşliğine vurulan darbedir

Kobanê Davası’nda 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk, verilen cezalara tepki göstererek “Bunu aslında demokratik geleceğe, halkların kardeşliğine vurulan bir darbe olarak değerlendirmek lazım” dedi.

 Kobanê Davası’nda 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, verilen ceza sonrası yaptığı değerlendirmede “Bu davanın siyasi bir dava olduğunu başından beri söyledik” dedi.

Ahmet Türk Kobane Davası’nda çıkan ağır cezaları eleştirerek şunları kaydetti:

“Biz bir vahşet örgütüne karşı düşüncelerimizi ifade ettiğimiz için böyle bir dava açıldı. Aslında bu, bir kesimin toplumsal barışı bozmaya yönelik bir kararıdır. Bu mahkemenin verdiği bir karar değil, siyasilerin verdiği bir karardır. Üzüntülerimiz cezalara için değil, bu ülkenin toplumsal barışa ihtiyaca var. Bizler senelerce halkların ortaklaştığı bir sürecin arayışı içerisindeydik, bizim mücadelemiz bu. Ama maalesef bazı kesimler ötekileştirme siyasetini sürdürme anlayışıyla hareket ediyor. Bunu aslında demokratik geleceğe, halkların kardeşliğine vurulan bir darbe olarak değerlendirmek lazım. Bizim Kobanê olaylarında devlete karşı bir şeyimiz yok, IŞİD’e karşı tepkimiz olmuştu. Elimizden geldiğince bu ülkenin barışı için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu sürecin nasıl yürüyeceğini tahmin ediyorduk. Bir kesimin harekete geçtiğini ve bu normalleşme sürecini baltalamaya çalıştığını görüyoruz.”



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler