Bizimle iletişime geçin

Emek

Federal Mogul fabrikasında, kadın işçilerin soyunma odasında kamera bulundu

Kocaeli’deki Federal Mogul fabrikasında çalışan kadın işçilerin soyunma odasında kamera bulundu.

Kocaeli Kartepe’de faaliyet gösteren Federal Mogul isimli otomobil parçaları üreten fabrikada kadın işçilerin soyunma odasında kamera bulundu. 10 Mayıs Cuma günü ortaya çıkan olayda iddiaya göre bir kadın işçi soyunma kabininde bulunan karton kutudan ışık yayıldığını fark etti. Ardından da kutunun içinde cihaz bulan bulan kadın işçi konuyu fabrika yönetimine iletti. Polis ekiplerinin fabrikaya gelmesiyle beraber yapılan incelemede cihazın kamera olduğu belirlendi.

İncelemelerin ardından diğer kadın işçilerin ve fabrika yönetiminin de ifadelerine başvuruldu. İfadeler doğrultusunda fabrikanın güvenlik amiri A.T. Gölcük’teki evinde gözaltına alındı. A.T.’nin çalıştığı güvenlik firması tarafından işine son verildi.

Federal Mogul fabrika yönetimi ise haberlerin yalan olduğunu iddia etti. Farika yönetimi, 17.05. 2024 tarihinde konu ile ilgili açıklama yaptı.

Fabrika yönetimi konu ile ilgili  yaptığı açıklaması ise şöyle:

“Bir süredir bazı haber portallarında ve sosyal medya ortamlarında şirketimizin ismi verilerek yayımlanan haberler asılsız olup, Federal Mogul çalışanları ile hiçbir ilgisi yoktur. Şirketimizin güvenlik hizmeti aldığı taşeron firmada görevli çalışanlarla ilgili iddialar vasıta kılınarak, dünya çapında 70 binden fazla çalışanı ile enerji, hava, deniz, demiryolu ve endüstriyel alanlarda lider konumda bir üretici olan Federal Mogul’un kurumsal itibarını zedeleyen ve ayrıca Federal Mogul çalışanlarını zan altında bırakan bu asılsız iddialar hakkında, güvenlik hizmeti veren taşeron firma tarafından gerekli yasal süreçler başlatılmıştır. Bu konudaki gelişmelerin şirketimiz tarafından da yakından takip edildiğini ve gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız.”



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Emek Haberler