Bizimle iletişime geçin

Makale

Hayati Güngören: ‘Aklımın ve yüreğimin sizlerle birlikte olduğunu bilmenizi isterim’

Dersim Demokratik Halk Dayanışması tutuklu bulunan Ovacık belediye başkan adayı Hayati Güngören hapishaneden göndermiş olduğu mektupta “Sevgili Pulurlular (Ovacık) aranızda olmasam da bulunduğum hapishane koşulları içerisinde aklımın ve yüreğimin sizlerle birlikte olduğunu bilmenizi isterim’

Dersim Demokratik Halk Dayanışması tutuklu bulunan Ovacık belediye başkan adayı Hayati Güngören hapishaneden göndermiş olduğu mektupta “Sevgili Pulurlular (Ovacık) aranızda olmasam da bulunduğum hapishane koşulları içerisinde aklımın ve yüreğimin sizlerle birlikte olduğunu bilmenizi isterim’ ifadelerine yer verdi.

Ovacık da Dersim Demokratik Halk Dayanışması (DDHD)  belediye başkan adayı Hayati Güngören, yaklaşık yirmi aydır Elazığ T tipi hapishanesinde tutuklu bulunuyor.

Dersim Demokratik Halk Dayanışması(DDHD) Ovacık belediye başkan adayı Hayati Güngören

 Çıkarıldığı dört duruşmada Ovacık Halk Dayanışmasının iki bin on dört seçim programında yer alan çalışmaları suç unsuru gösterilerek tahliye edilmeyen Hayati’yi Ovacık halkı ‘Hayati burada, Hayati her yerde’ sloganlarıyla sahiplenerek seçim sürecini örmeye devam ediyor. Bu süreçte özellikle kadınların, gençlerin ve halkın geniş kesiminin Hayati’yi özgürleştirmenin yolunun ona destek vermekten geçtiğini ifade eden Ovacık halkı Hayati’yi sahipleniyor.

‘Ne olacağımızı ve nasıl yaşayacağımızı biz belirleriz’

Güngören’in mektubunda, “Bu seçimler bizler için sadece bir Belediye Başkanlığı seçimi değildir. Sizden alacağımız görevle kadim ilçemizin kültürüne, doğasına, ana dil ve geleceğine sahip çıkmak, geliştirmek için aldığımız bir sorumluluktur. İlçemizde yaşayan herkesin emeği ile birlikte inşa edeceğimiz daha umutlu bir gelecek ancak aşk ile semaha dönen kadim bilgeliğe sahip çıkmakla anlamlı olur. Bu bilgelik dayanışmadır. Bu bilgelik öğrenmektir. Bu bilgelik ilçesi, komşusu, kendisi ve iyi olan, umutlu olanlarla buluşma sorumluluğudur. Bu bilgelik bu umudu gelecek kuşaklara miras bırakmaktır. Tarih bize kim olduğumuzu söyler. Ama ne olacağımızı ve nasıl yaşayacağımızı biz belirleriz” dedi.

‘Bizi bir orman gibi buluşturan dilimiz, kültürümüz ve doğamıza sahip çıkacağız’

Hayati daha sonra mektubunda Ovacık’a dair geçen beş yıllık deneyimin ardından hala yapılacak çok şeyin olduğunu belirterek kent atölyeleri, dil atölyeleri ekoloji atölyeleri ’ne değinerek, “Bu tarih ile gelecek arasında bir köprü olacağını düşüneceğimiz bir kent müzesi inşa etmek bizi birbirimize bağlar. Bu müzede hünerli elleriyle yaratılan sanatlarımız da olacak, ana dilimizde dile gelen ağıtlarımız da olacak. Ana dilimiz bizim sığınağımızdır, gülüşümüzdür; konuşuldukça kendisini yeniden yaratır ve gelişir. Dilin gelişmesi ve günlük hayatımızın bir parçası olması için dil atölyeleri ile özgün yazınsal çalışmalar yapmakla sorumluyuz. Kendimizi ana dilimizde ne kadar çok anlatırsak hep birlikte BİZ oluruz. Bizi bir orman gibi buluşturan ve aynı dili konuşturan doğamıza karşı daha duyarlı olmak ve onu korumak için yapacağımız her çaba sizlerle gelişir. Doğamız vicdanımızın sesidir. Bu dayanışma bilinci ile kuracağımız ekoloji atölyelerinin çocuklarımıza daha yaşanır bir dünya bir doğa bırakmanın önemli çabası olacaktır” dedi.‘Çocuklarımızın düşlerine uzanacak atölyelerimiz olacak’ Hayati İlçede faaliyet yürüttüğü üç yıllık süreçte çocukların yaratıcı dünyalarını geliştirmek için çaba harcadıklarını fakat bunların yetersiz olduğunu belirterek, “Çocuklarımız yeteneklerini geliştirecekleri, kendilerine ve ilçelerine daha duyarlı olmalarını sağlayacak bilim kulübü ve düş atölyeleri kurarak onları geleceğe hazırlamakla sorumlu olacağız” dedi

Elazığ Hapishanesi Mart 2019

Emek ışığımızdır, üretmeye devam edeceğiz’

Hayati üretim çalışmalarını daha fazla geliştirmek için emeğimize sahip çıkmamız gerektiğini vurgulayarak, “üretim atölyeleri adı altında birimler geliştireceğiz. İlçemizde yaşayan herkese destek ve dayanışma içinde olmakla sorumlu olacağız. Ortak yarar ilkesiyle birlikte üretip birlikte yöneteceğiz. İşbirliği ve paylaşım ilkesiyle bütünleşip sizlerle birlikte geleceğimize sahip çıkacağız. Umutlu olacağız. Çünkü umudumuz için yürüdüğümüz yol hakikatimizdir. Bu yolda harcayacağımız emek ise ışığımızdır bu yüzden üretmeye devam edeceğiz. Hikmetimiz sizlerin bilgisi ve bilgeliğidir. O yüzden hepimiz beraberiz”  diyerek mektubu sonlandırdı.

Ma pero piyamé Selam ve sevgilerimle Hayati Güngören Mart 2019 Elaziz



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Makale Haberler