Bizimle iletişime geçin

Emek

Açlık grevindeki Fernas maden işçilerinin Kurtuluş Parkı’na girişi engellendi

52 gündür direnen ve 3 gündür açlık grevinde olan, polis saldırısında darp edilerek gözaltına alınan madenciler gözaltından çıktıktan sonra yeniden direniş alanı olan Kurtuluş Parkına gitmek istedi. Parka barikat çeken polisler, madencileri ablukaya aldı. Açlık grevindeki bir madenci fenalaştı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Manisa’nın Soma ilçesinde Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na üye olmalarının ardından işten çıkarılan Fernas Madencilik işçilerinin direnişi 52. gününde devam ediyor.

Ankara’da açlık grevinin 2. gününde polis saldırısıyla, darp edilerek gözaltına alınan madenciler sabah saatlerinde serbest bırakıldı. Direniş alanına gitmen isteyen madenciler engellendi. 

Bağımsız Maden-İş üyesi madenciler işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin uygulanması, ücretlerin Soma ortalamasına çekilmesi ve sendikalı olduğu için işten atılan madencilerin geri alınması için 52 gündür direnen madencilere, dün akşam direniş alanı olan Kuğulu Parkta polis saldırmıştı ve darp ederek gözaltına almıştı. Dayanışma için alanda olanları da parktan çıkaran polis, madencilerin parkta bulunan eşyalarını da gasp etmişti. 

Serbest bırakıldıktan sonra yeniden Kurtuluş Parkına giden madencilerin girişini engellemek için parka polis barikatı çekildi. “Bir 301 daha olmasın, insanca yaşayalım diye direniyoruz. Geri dönüş yok” diyen madenciler direniş alanından ayrılmayacaklarını kaydetti. 

Parka girişi engellenen madenciler polis ablukasına alındı. Abluka içinde 3 gündür açlık grevinde olan bir madenci fenalaştı ve baygınlık geçirdi. Madenci ambulansla hastaneye kaldırıldı. 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Emek Haberler