Bizimle iletişime geçin

Güncel

Edremit’te yerel yönetimler çalıştayı düzenlendi

Edremit’te EMEP, DEM Parti, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Sol Parti ve Türkiye İşçi Partisi’nin çağrısıyla, demokratik ve halkçı belediyecilik için yerel yönetimler çalıştayı düzenlendi.

Edremit’te demokratik halkçı belediyecilik için bir araya gelen siyasi kurumların çağrısıyla yerel yönetimler çalıştayı gerçekleştirildi.

Çalıştaya 33 kurum katıldı

Yaklaşık bir aydır çeşitli toplantılar yapan Emek Partisi, DEM Parti, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Sol Parti ve Türkiye İşçi Partisi, meslek örgütlerine ve kitle örgütlerine çağrı yaparak yerel yönetimler çalıştayı düzenledi.

Çalıştaya Tarım Orkam Sen, Ziraat Mühendisleri Odası, DİSK Emekli Sen, Tüm Emekli Sen, Büro Emekçileri Sendikası, Eğitim Sen,TÜMTİS, Tez Koop İş, Anadolu Kadın Hareketi Derneği, Ekmek ve Gül, Çamcı Kültür ve Dayanışma Derneği, Körfez Dersimliler Derneği, Emekliler Meclisi, Sol Feminist Hareket, TİP’li kadınlar, Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Körfez Siteler Birliği, Edremit Çevre Platformu, Edremit Çevre Derneği, Şahinderesi Dayanışma Platformu, Alevi Kültür Derneği Altınoluk Şubesi, Sultan Abdal Kültür Derneği Edremit Şubesi, Balıkesir İnsan Hakları Derneği, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi, Balıkesir Jeoloji Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, A.D.A. Afet Dayanışma Ağı, DEM Parti, Emek Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi olmak üzere 33 kurum katıldı. 

8 atölye çalışması yapıldı

Dün yapılan çalıştayda; ekoloji masası, afet yönetimi, emek masası, kadın ve çocuk masası, eşit yurttaşlık ve inanç özgürlüğü masası, tarım, üretim, istihdam ve su yönetimi masası, kent hakkı masası ve kurumlar dışındaki yurttaşların katıldığı halk kürsüsü olmak üzere toplam 8 atölyede çalışma yapıldı.

Her bir atölye hazırladıkları raporları özet halinde katılımcılara sundu. Atölye Yürütme Kurulu, raporların birleştirilerek bir kent sözleşmesi haline getirileceğini, bu sözleşmenin birkaç gün sonra kamuoyuna duyurulacağını ifade etti. Kurul, sözleşmenin demokratik, halkçı bir belediyeciliğin yereldeki temelini oluşturacağını ve bileşen kurumların yerel yönetim çalışmalarında bu sözleşmeyi kullanacaklarını belirtti.

Çalıştay düzenleyen kurumlar bundan sonraki süreçte yapacakları halk toplantıları ile mahalle meclisleri kuracak ve belirledikleri ortak adaylarla belediye yönetimine aday olacak.(Evrensel)



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler