Bizimle iletişime geçin

Güncel

Ağır hasta tutsak Erdal Özel’in serbest bırakılması çağrısı

F Oturumu bu haftaki eylemlerinde, birçok sağlık sorunu bulunan ağır hasta tutsak Erdal Özel’in serbest bırakılması çağrısında bulundu.

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenledikleri “F Oturması”nın 611’incisi dernek binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde, Metris R Tipi Hapishanesi’nde bulunan tutsak Erdal Özel’in sağlık durumuna dikkat çekildi. Açıklamayı, İHD Hapishaneler Komisyon Sözcüsü Mehmet Acettin okudu.

Metris R Tipi Hapishanesi’nde bulunan tutsak Erdal Özel’in tutuklanmadan önce herhangi bir sağlık sorunun olmadığını belirten Acettin, 19 yıllık tutsaklığının ardından birçok sağlık sorununun oluştuğunu belirtti. Acettin, “Erdal Özel; ileri derecede ‘Şizofreni, Kalp, Hipertansiyon, Diyabet, Böbrek, Prostat, Demans’ hastası olup hastalıklarına bağlı rahatsızlıkları ile yaşam mücadelesi vermektedir. 19 yıldır ağır tecrit koşullarında tek başına tutulan ve 11 yıl önce kendisini yakarak intihar girişiminde bulunan Özel, yeterli tedavi ve bakım sağlanmayan hastalıklarına bağlı rahatsızlıkları nedeniyle hapishanede yaşamını sürdüremeyecek duruma gelmiştir” dedi.  

Özel’in sağlık sorunlarından dolayı kendi ihtiyaçlarını hapishanede karşılayamadığını dile getiren Acettin, tecrit koşullarında tutulduğunun altını çizdi.

İHD’ye başvuruda bulunan Özel’in ablası Kumru Akgül’ün aktarımlarını paylaşan Acettin, son olarak 2 Kasım 2023 tarihinde tedavinin sürdürülmesi için Metris R Tipi Hapishanesi’ne sürgün edilen Özel’in tedavi ve bakımının yapılabilmesi için serbest bırakılmasını talep etti. 



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler