Bizimle iletişime geçin

Kadın

‘Kadınlar ve çocuklar için cehenneme döndürdüğünüz bu düzeninizi mücadelemiz ile yıkacağız’

Eskişehir’de şüpheli şekilde yaşamını yitiren Tuğba Koç için açıklama yapan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, “Kadınlar ve çocuklar için cehenneme döndürdüğünüz, nefes alacak alan bırakmadığınız bu düzeninizi mücadelemiz ve dayanışmamız ile yıkacağız” dedi.

Eskişehir’de şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş halde bulunan sağlık emekçisi Tuğba Koç için Eskişehir Demokratik Kadın Platformu Kanatlı AVM önünde açıklama yaptı. Basın metnini platform adına Gönül Ateş okudu.

Ateş, kadın cinayetlerinin, şüpheli kadın ölümlerinin, kaçırılan çocukların hesabını soracaklarını kaydetti. Eskişehir’de 25 yaşında sağlık emekçisi Tuğba Koç’un aracında ölü bulunduğunu hatırlatan Ateş, “Ölümüne dair henüz resmi bir açıklama yapılmadıysa da intihar süsü verilmiş kadın cinayetleri de, hayat koşullarının çaresizliğe sürüklediği kadınların yaşamına son vermesi de bu topraklarda ne yazık ki sıklıkla deneyimlediğimiz gerçekler olmuş durumda. Çünkü bu topraklarda her gün birden fazla kadın ya erkekler tarafından öldürülüyor ya da ölümü kayıtlara şüpheli olarak geçiyor. Kadın cinayetleri haberleri gün içinde defalarca karşımıza çıkıyor ve her geçen gün de sayıları artıyor. Canice katledilen kadınlar istatistiklerde bir bir yerini alıyor.  Ne o cinayetler münferit, ne de o kadınlar istatistiklerdeki sayılardan ibaret. Bizler biliyoruz ki o sayıların ardında yatan gerçekler yok sayıldıkça sayılar artıyor, artacak” dedi. 

İstanbul Sözleşmesinden bir gecede çıkıldığını, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun etkin uygulanmadığını, doğrudan cemaat ve tarikatlar tarafından hedef alındığını ve iktidarın bir pazarlık malzemesine dönüştürüldüğünü söyleyen Ateş, “Bu koşullarda ne kadınlar ne de kız çocukları güvende değil. Diyarbakır’da gittiği kuran kursundan çıktığında kaybolan Narin Güran’a hala ulaşılamıyor. Kaçırılması şüphesi güçlü, ancak günlerdir Narin’den hiçbir haber yok. Buradan bir kere daha soruyoruz Narin Güran nerede? Çocuğu koruma bahanesiyle haberlerine dahi erişim yasağı getirilen Narin’i kaybolunca değil, öncesinde korumalıydınız. Narin’in kaybı bize kız çocuklarının ne kadar güvensiz bir zemine terk edildiğini bir kere daha gösteriyor. 2016 ile 2018 yılları arasında en az 104 bin çocuğun kayıp olduğu tespit edildi ve sonrasında bu verilerin paylaşılması durduruldu. Bu da bizi çocuk kayıplarının sistematik bir şekilde izlenmediği ve ihmal edildiği gerçeğiyle karşı karşıya bırakıyor. 6 Şubat depremleri sonrası binlerce çocuğun tarikatlarca kaçırıldığı iddiasını hepimiz hatırlıyoruz. Bu çocuklarla ilgili de hiçbir açıklama yapılmadı” ifadelerini kullandı. 

Ateş, şöyle devam etti: “Cebinde koruma kararıyla bu şehrin sokaklarında katledilen Ayşe Tuba Aslan’ı korumayanlar, Gülistan Doku’yu yıllardır bulmayanlar, Rabia Naz’ın şüpheli ölümünü açığa çıkarmayanlar; Narin’in, Hatice Hemşirenin hesabını soracağımızı, bu davaların takipçisi olacağımızı bilsin! Kadınlar ve çocuklar için cehenneme döndürdüğünüz, nefes alacak alan bırakmadığınız bu düzeninizi mücadelemiz ve dayanışmamız ile yıkacağız. Gerçek eşitliğin ve özgürlüğün dünyasını kuracağız.”



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Kadın Haberler