Bizimle iletişime geçin

Dünya

Yeni Halk Cephesi’nin adayını atamayan Macron, eski Dışişleri Bakanı Michel Barnier’i başbakan olarak atadı

Seçimin birinci partisi olan sol ittifak Yeni Halk Cephesi’nin sunduğu başbakan adayını atamayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, merkez sağdan eski Dışişleri Bakanı Michel Barnier’i başbakan olarak atadı.

Fotoğraf / Ludovic MARIN – AFP

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, erken seçimin galibi sol ittifak Yeni Halk Cephesinin başbakan adayını atamayı reddederek merkez sağdan eski Dışişleri Bakanı Michel Barnier’i başbakan olarak atadı.

7 Temmuz’daki seçimde partisi azınlığa düşen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Seçim sonuçlarına saygı göstereceğiz” demesine rağmen, iki aydır seçimin birinci partisi olan sol ittifak Yeni Halk Cephesinin sunduğu başbakan adayını atamadı ve bugün  merkez sağdan eski Dışişleri Bakanı Michel Barnier’i başbakan olarak atadı.

Avrupa Parlamentosu için yapılan 9 Haziran’daki seçimlerde faşist Ulusal Birlik Partisi birinci parti olarak çıkmasının ardından Macron meclisi feshetmiş ve erken genel seçim kararı almıştı. Macron ve ekibi bu erken genel seçimleri kaybetti ve seçimlerde hiçbir parti, hükümeti kurmak için gerekli olan 289 milletvekili sandalyesini elde edemedi. Sol partilerin ittifakı olarak katılan Yeni Halk Cephesi (NFP) ittifakı ise seçimlerden birinci parti olarak çıktı. 

Yasal olarak cumhurbaşkanının, NFP’nin sunduğu adayı başbakan olarak ataması gerekirken Macron, NFP’nin aday gösterdiği Paris Belediyesinde mali işler müdürü 37 yaşındaki Ekonomist Lucie Castets’i reddetmişti. 



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Dünya Haberler