Bizimle iletişime geçin

Güncel

YÇKM: Mücadelesi, anıları ve eserleriyle sonsuza kadar yaşasın!

Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi (YÇKM), 9 Nisan Cumartesi günü Fransa’da yaşamını yitiren Emirali Yağan’a ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, “Mücadelesi, anıları ve eserleriyle sonsuza kadar yaşasın” denildi.

9 Nisan Cumartesi günü yaşamını yitiren Emirali Yağan’a ilişkin açıklama yaptı.

“Emirali Yağan’ın Ardından” başlığıyla yapılan açıklamada “Şair, yazar, araştırmacı, devrimci sanatçı dostumuz, yoldaşımız Emirali Yağan’ı kaybetmiş olmanın üzüntüsü içindeyiz” denildi.

Tıklayınız: Şair ve yazar Emirali Yağan yaşamını yitirdi

YÇKM yaptığı açıklamanın devamında, “Eşitlik ve özgürlük uğruna verdiği mücadeleler sonucu ömrünün en güzel yıllarını hapishanelerde, sürgünlerde geçirmiş, yüreğini, bilincini ve kalemini, daha iyi bir dünya yaratmak için araştırmaya üretmeye, yazmaya; dilini, imgelerini ve edebiyatını coğrafyasından aldığı mayayla yoğurmuş, halkının direniş geleneği dilini edebiyat dünyasının hizmetine sunmaya çalışan değerli bir aydındı Emirali Yağan…” ifadelerini kullandı.

Emirali Yağan çizgisinden taviz vermeden üretmeye devam etti

YÇKM’nin yaptığı açıklamanın tamamı şöyle;

Sanatın ve edebiyatın piyasanın etkileriyle şekillendiği, ekonomik kaygıların ve popüler olma hastalığının özellikle kültür sanat alanında, aydınlar arasında sıklıkla görüldüğü bir dönemde Emirali Yağan’ın çizgisinden taviz vermeden üretmeye ve paylaşmaya devam etmiş olması bile onu ayrı tutmayı ve değerlendirmeyi gerektirir…

Her imgesiyle, bilinçlerde ve duygularda iz bırakmayı başarmış, sanatsal yaratımları bazen dilimizde şarkılara dönüşmüş, bazen de derin, içten ve ölümsüz romanlara-şiirlere dönüşmüştür…

Geride yoldaşlarına, arkadaşlarına içtenlikli hatıralar bıraktı.

Mücadelesi, anıları ve eserleriyle sonsuza kadar yaşasın…



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler