Bizimle iletişime geçin

Güncel

SMF: Maçoğlu tekrar aday gösterilecek

Yerel seçimler ve Fatih Mehmet Maçoğlu’nun sürecine ilişkin açıklama yapan SMF, “Yerel seçimler sürecine dair hem egemenler hem de devrimci-demokratik cephede politik tutumlar ve hazırlıklar giderek somutlaşmaktadır. Demokratik kamuoyunun bilgisi dahilinde olduğu gibi yerel seçimler sürecine ilişkin politik tutum ve hazırlık bağlamında devrimci, demokratik ve yurtsever kurumlarla ittifak görüşmeleri ve tartışmaları devam etmektedir. SMF olarak bu sürece hem kendi özgün politik hazırlığımız ve hem de ittifak siyaseti olmak üzere iki boyutlu bir yönelimle hazırlanmaktayız” dedi.

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), 2024 Yerel Seçimler Sürecine Dair Bilgilendirme yaptı. SMF yaptığı açıklamada, yerel yönetimler sürecinde demokratik ittifaklar ile hazırlandığını belirtti. SMF, “Yerel seçimler sürecine dair hem egemenler hem de devrimci-demokratik cephede politik tutumlar ve hazırlıklar giderek somutlaşmaktadır. Demokratik kamuoyunun bilgisi dahilinde olduğu gibi yerel seçimler sürecine ilişkin politik tutum ve hazırlık bağlamında devrimci, demokratik ve yurtsever kurumlarla ittifak görüşmeleri ve tartışmaları devam etmektedir. SMF olarak bu sürece hem kendi özgün politik hazırlığımız ve hem de ittifak siyaseti olmak üzere iki boyutlu bir yönelimle hazırlanmaktayız” dedi.

‘Halkçı yerel yönetim ile hareket edeceğiz’

SMF, yerel seçimlerde hakçı yerel yönetimler perspektif ile hareket edeceğinin altını çizerek, “SMF olarak gelinen aşamada yerel seçimler noktasında somutlaşan bir dizi siyasetimizi ve kararımızı özetle ifade edecek olursak; Hozat, Mazgirt, Ovacık ve Dersim Merkez’deki somut kazanımlarla ilerleyen ve geniş kitlelerde maddi bir güce dönüşen demokratik-halkçı yerel yönetimler programımızı ve kazanımlarımızı koruyarak daha da çoğaltmak ve ileriye taşımayı hedeflemekteyiz. Yerel seçimlere hazırlık noktasında Dersim Merkez ve ilçeleri başta olmak üzere birçok yerde kurumumuza aday adaylık başvuruları yapılmaktadır. Dersim haricinde Erzincan’ın Çağlayan ve Mollaköy beldeleri, Ardahan’ın Damal ve Hanak ilçeleri, Antakya’nın Defne ilçesi başta olmak üzere birçok yerelde başvurular bulunmaktadır. Son yapılan SMF Temsilciler Meclisi Toplantısında aday adaylık son başvuru tarihi 15 Aralık olarak belirlenmiştir” diye belirtti.

‘Yoldaşımızın Maçaoğlu tekrar aday olacak’

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçaoğlu hakkında da açıklama yapan SMF, Maçaoğlu’nun tekrar aday gösterileceğini söyledi. SMF, “Büyük Proleter Kültür Devrimi’nin ürünü olan bir kurum olarak, her türden burjuva eğilimler ve bürokratlaşmaya karşı ideolojik mücadele ve devrimci bir kültür yaratma anlayışıyla tüm kurumsal mekanizmalarımızda buna uygun bir örgütlenmeyi savunmakta ve esas almaktayız. Taktik olarak ele aldığımız seçimler siyaseti bağlamında parlamento seçimlerinde temsiliyet bir dönem, yerel yönetimlerde ise iki dönem olarak belirlenmiştir. Fatih Mehmet Maçoğlu yoldaşımız iki dönemdir yerel yönetimlerde temsiliyetimizi yürütmektedir. Anlayış ve savunu anlamında yoldaşın iki dönemlik temsiliyeti sona ermekle birlikte, demokratik halkçı yerel yönetimler programımızın Fatih yoldaş nezdinde geniş kitlelerde yarattığı etki, sosyalizm propagandası ve demokratik, sosyalist güçlerin öneri ve talepleri tarafımızdan devrimci bir sorumlulukla dikkate alınarak SMF Temsilciler Meclisi Toplantısında Fatih yoldaşımızın bir dönem daha aday gösterilmesi kararlaştırılmıştır. Yoldaşımızın nereden aday gösterileceği netleştiğinde demokratik kamuoyu ile paylaşılacaktır” diye belirtti.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler