Bizimle iletişime geçin

Güncel

Ogün Samast’ın hakkında açılan davada ‘zaman aşımı’ nedeniyle düşme talebi

Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan açılan davada savcı “zaman aşımı” nedeniyle düşme talebinde bulundu.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilmesine ilişkin ceza alan 11 kamu görevlisi ile tetikçi Ogün Samast’ın “Anayasayı ihlal” suçundan yargılandığı davanın duruşması İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, yargılananlar katılırken, tetikçi Samast ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. 

Daha önceki sanıklardan Trabzon TEM Şube Müdürlüğü’nde görevli Adem Sağlam’ın cemaatin “hizmet sohbetlerine” katıldığına dair ifadeleri olan sanık Ali Fuat Akdağ, olayın üzerinden yıllar geçtiği için detayları hatırlamadığını iddia etti. 

Sanıkların savunmalarının ardından mütalaasını açıklayan savcı, ceza, beraat ve düşme talep etti. Savcı, sanıklardan Ahmet İskender, Erhan Tuncel, Ersin Yolcu, Tuncay Uzundal, Yasin Hayal, Zeynel Abidin Yavuz ve Ogün Samast hakkında “zaman aşımı” gerekçesiyle davanın düşürülmesini talep etti. Sanık Adem Sağlam’ın “örgüt üyeliği” suçundan cezalandırılmasını, “cinayet” suçundan beraatını talep eden savcı, sanıklardan Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek hakkında ise “anayasal düzeni değiştirmek” suçundan ceza istedi.

Mütalaanın açıklanmasının ardından söz alan sanık avukatları, karşı savunma için süre talebinde bulundu. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, avukatların mütalaaya karşı savunma taleplerini kabul ederek, duruşmayı 16 Ekim’e erteledi.



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler