Bizimle iletişime geçin

Güncel

Sebahat Tuncel’in tokat attığı polis FETÖ’den ihraç edildi

2011’de Şırnak’ta yapılan bir gösteride dönemin BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in tokat attığı eski İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çetiner FETÖ’den ihraç edildi.

Şırnak’ta Güvenlik Şube Müdürü iken yapılan bir gösteri sırasında dönemin BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in tokat atmasıyla kamuoyunun tanıdığı Murat Çetiner meslekten ihraç edildi. Odatv’nin haberine göre Ocak 2021’de İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı iken açığa alınan Murat Çetiner’le ilgili süreç tamamlandı. İçişleri Bakanlığı’nın idari incelemesinin ardından Murat Çetiner için meslekten ihraç kararı çıktı. 

Murat Çetiner’in adı ilk olarak Şırnak’ta Güvenlik Şube Müdürüyken duyuldu. HDP’nin 2011 yılında Şırnak’ta yaptığı yürüyüşte Murat Çetiner, milletvekili Sebahat Tuncel ile tartışmıştı. Sebahat Tuncel, Murat Çetiner’e tokat atmıştı. O günlerde çok tartışılan bu olay daha sonra yargıya taşınmış ve Murat Çetiner, Sebahat Tuncel’e açtığı davayı kazanarak, 36 bin TL tazminat almıştı.

Murat Çetiner’in adı 15 Temmuz darbe girişiminden önce Ankara’daki FETÖ Çatı Davası’nda da yer aldı. İddianamede Murat Çetiner’in, FETÖ’nün eski emniyet imamlarından Kemalettin Özdemir ile hareket ettiği ve dinlemeye alındığı belirtilmişti.

Çatı Davası’nda müşteki olarak ifade veren Murat Çetiner, FETÖ’nün yargı ayağı tarafından yürütülen soruşturmalarda yaşadığı mağduriyet nedeniyle davaya müdahil olduğunu iddia ederek, “Düne kadar FETÖ’ye yağcılık yapanlar, bugün kendisini kurtarmak için bu gibi davaları sulandırmaya çalışıyor” demişti.

FETÖ soruşturmaları kapsamında alınan ifadelerde de adı yer alan Murat Çetiner’in Kemalettin Özdemir ile yakın ilişkisi de yer almıştı. 16 Aralık 2016 tarihinde tanık olarak ifadesi alınan eski Emniyet Sağlık Daire Başkan Yardımcısı Bülent Çanakçı şunları söylemişti:

“Kemalettin Özdemir yanında bulunduğum süre içinde Murat Çetiner ile sık sık görüşüyordu. Ona çeşitli insanların yanına gitmesini ve söylemesi gerektiği işleri söylüyordu. Bir ara Kemalettin Özdemir’in yanında değildim. Bana telefon açtı. Murat Çetiner’i çağırmamı söyledi. Ben de ‘Hocam, beni arayacağınıza Murat Çetiner’i arasaydınız, gelirdi zaten’ dedim. Kemalettin Özdemir bana ‘Şimdiye kadar Murat Çetiner ile görüşmek için herhangi bir haberleşme cihazı kullanmadım, bu nedenle senin araman daha doğru olur’ dedi. Ben de söyleneni yaptım, Çetiner’i aradım. Özdemir normalde başka kişilerle konuşurken kendi telefonundan konuşma yapıyordu. Halbuki Çetiner ile konuşurken benim telefonumdan bunu gerçekleştirmişti.” 



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler