Bizimle iletişime geçin

Makale

Köstebek Akademisi kazmaya devam ediyor: Bilim, İktidar ve Özgürlük İlişkisi sorgulanıyor

Köstebek Akademisi, 1 Mart Cuma akşamı “Bilim, İktidar ve Özgürlük İlişkisi” konulu bir konferans düzenliyor

Diren Üniversite aktivist öğrencilerinin kurduğu dayanışma akademisi Köstebek Akademisi, 1 Mart Cuma akşamı “Bilim, İktidar ve Özgürlük İlişkisi” konulu bir konferans düzenliyor. 
Saat 17.00’de Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşecek konferansın konuşmacıları Ayşe Erzan, Bülent Şık ve Cenk Yiğiter. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü emeklisi Ayşe Erzan, “Özgürlükler ve İktidarın İnşasında Bilim” başlığıyla, akademisyen, yazar ve “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden 677 numaralı KHK ile ihraç edilen Bülent Şık “Gıda Güvenliği Çalışmaları ve Kamusal Bilim” başlığıyla ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku bölümünden 679 numaralı KHK ile ihraç edilen Cenk Yiğiter ise “Akademik Özgürlük Kimin Özgürlüğü, Ne için?” başlıklı sunumlar yapacaklar. 

Köstebek Akademisi Var Olan Üniversitelere Alternatif Bir Akademi Olma İddiasıyla Mücadeleye Devam Ediyor

İlgili konferans için Köstebek Akademi’den yapılan çağrı şöyle:

“Öğrencisiyle, hocasıyla, emekçisiyle içinde bulunduğumuz üniversitelerde bilimin piyasalaşması sonucu, bilgi üretimi doğa-toplum yararına değil, sermaye yararına dönüşmüş ve bilginin aktarımı, öğretmen-öğrenci hiyerarşisinde tek taraflı bir hal almıştır.

“Ayrıca bütün bunlarla beraber akademi son dönemde hedef tahtasına oturtulmuş, hocalarımızın cübbelerinin polis postallarıyla ezilmesine varana kadar çok fazla baskıya maruz kalmış ve yüzlerce hocamız barış bildirisine imza attıkları için KHK’lerle ihraç edilmiştir.

“Üniversitelerin böylesine niteliksizleştirildiği bir atmosferde öğrenciler olarak kurmuş olduğumuz Köstebek Akademisi var olan üniversitelere karşı alternatif bir akademi olma iddiasıyla mücadeleye devam ediyor.

“Daha önce yapmış olduğumuz açık derslerde bir araya gelmiştik. İhraç edilen hocalarımızla buluştuğumuz birbirinden değerli dersleri geride bıraktık. Nasıl ki Köstebek amacına ulaşana dek kazmaya devam ediyorsa biz de üniversitelerimiz özgürleşene dek kazmaya devam edeceğiz.”



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Makale Haberler