Bizimle iletişime geçin

Dünya

İsrail’in Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda Yaşamını yitirenlerin sayısı 69’a yükseldi

İsrail devletinin Filistin halkına yönelik saldırıları sürerken, Filistinli direniş grupları da saldırılara direnişle cevap veriyorlar. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail bombardımanında hayatını kaybedenlerin sayısı 17’si çocuk olmak üzere 69’a yükseldi ve 388 kişi yaralandı.

İsrail’in Filistinlilere dönük saldırıları sürüyor. Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, ABD ve İsrail’e “Yakamızı bırakın” diye seslenirken, İsrail Başbakanı Netanyahu  saldırıların süreceği mesajı verdi.

İsrail devletinin Filistin halkına yönelik saldırıları sürerken, Filistinli direniş grupları da saldırılara direnişle cevap veriyorlar. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail bombardımanında hayatını kaybedenlerin sayısı 17’si çocuk olmak üzere 69’a yükseldi ve 388 kişi yaralandı. İsrail kuvvetleri Gazze’de yüksek katlı binaları hedef almayı sürdürdü. Dün gazeteci ofislerinin bulunduğu Cevheri binasını vuran savaş uçakları bugün yine ajansların ofislerinin bulunduğu bir binayı ve El Şuruk kulesini yerle bir etti.

Filistinli direnişçiler ise bir kez daha saat 21.00’ı göstererek eylem mesajı verdi. İsrail, füzelerle vuruldu.

BMGK’nin İsrail saldırganlığını durdurmaya yönelik açıklaması ABD tarafından engellendi

Çatışmaların sürdüğü 12 Mayıs Çarşamba günü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Filistin gündemli acil toplantısı gerçekleşti. Toplantı sonrasında ortak bir açıklama beklentisi uzun süre karşılıksız kaldı.

Toplantı sonrası kimliklerini gizleyen iki diplomat, The Times of Israel’e konuştu. Diplomatlar, BMGK’nin ortak bir bildiri yayımlaması için 15 üyenin fikir birliğine ihtiyaç olduğunu ve ABD temsilcisinin desteklemeyi reddeden tek temsilcilik olduğunu belirttiler.

The Times of Israel’e konuşan diplomatın aktardığına göre Norveç sürmekte olan şiddete ilişkin ortak bir bildiri taslağını sundu ve tüm üyelerinden bunu desteklemelerini istedi. Taslak açıklamada İsrail’i Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah semtindeki Filistinli ailelerin yaklaşmakta olan tahliyelerini önlemeye çağırdı ve toplantıya katılan diplomatlar, “kısıtlama” ve “kutsal yerlerdeki tarihi statükoya” saygı çağrısında bulundu. Diplomatın aktardığına göre ABD, yapılacak açıklamayı “gerginliği azaltmaya yaramayacağı” gerekçesiyle reddetti.

Böylece BMGK’nin üç gün içerisindeki ikinci acil toplantısı da sonuçsuz kalmış oldu.



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Dünya Haberler