Bizimle iletişime geçin

Güncel

Hasta tutsak Abdullah Zoraslan’ın serbest bırakılması çağrısı

Bu haftaki F Oturumu eyleminde, Ereğli Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde bulunan ve kalp, böbrek ve yüksek tansiyon hastası olan Abdullah Zoraslan’ın durumuna dikkat çekilerek, serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu tarafından her hafta düzenlenen “F Oturması” eyleminin 629’uncusunu İHD Şube binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde, Ereğli Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde bulunan ve kalp, böbrek ve yüksek tansiyon hastası olan Abdullah Zoraslan’ın durumuna dikkat çekildi. Basın açıklamasını İHD Hapishane Komisyon üyesi Meryem Bars okudu.

Yüksek tansiyon, kalp, böbrek yetmezliği, akciğer ve mesane gibi sağlık sorunları yaşayan tutsak Abdullah Zoraslan’ın yüzde 85’i alınan kalın bağırsakları ile yaşamını sürdürmeye çalıştığını belirten Bars, Zoraslan’ın derhal tahliye edilmesi gerektiğini vurgu yaptı.

2016 yılında tutuklanan Abdullah Zoraslan’ın yaralı olarak yakalandığını ve zarar gördüğü için ameliyatla bağırsaklarının yüzde 85’inin alındığını kaydeden Bars, tedavisi devam ederken hastaneden çıkarılarak cezaevine konulduğunu aktardı.  

Bars, Zoraslan’ın kardeşinin aktarımlarına şöyle yer verdi: “Abim Abdullah Zoraslan, 2 tanesi akciğerde bir tanesi mesane de olmak üzere hayati sorun teşkil eden 3 kurşunla yaşıyor.  Tek böbrek ve yapılan ameliyat sonrası kısalan bağırsaklarıyla çok zorluk çekiyor. 8 yıldır hapiste, defalarca ameliyat edildi ve ameliyat sırasında akciğerlerde pıhtılaşma oldu.  Abimin cezasının infazının bitmesine bir hafta kala, hakkında yeni bir soruşturma açıldı ki açılan bu dosyada tek bir tanık ifadesi ve delil olmaksızın tutuklama kararı verildi. Bu hukuksuzluktur ve bu hukuksuzluk abim gibi ağır hasta mahpusların ölümüne imza atmaktır. Abimin bir böbreği yok diğer böbreğinde fonksiyon bozukluğu var, kalp ritminde de bozukluk var, vücudunun çeşitli yerlerinde metal parçalar var ve abim özel mamayla beslenmek zorunda, abimin ölmesi bekleniyor.” 



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler