Bizimle iletişime geçin

Dünya

Binlerce kişinin katledildiği Filistin’de, Netanyahu ABD Kongresi’nde ‘hiç sivil öldürmedik’lerini savundu

Davet edildiği ABD Kongresi’nde dakikalarca ayakta alkışlanan savaş suçlusu Benjamin Netanyahu, Refah’ta neredeyse hiç sivil öldürmediklerini savundu, ABD’ye İsrail’e verdikleri güçlü destekten ötürü teşekkür etti.

İsrail’in Filistin’e dönük soykırım ve işgal saldırıları 7 Ekim 2023’ten bu yana kesintisiz olarak devam ederken, siyonist savaş suçlusu ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) en temel yasama organlarından olan ABD Kongresi’nde ağırlandı.

Netanyahu, başkent Washington’da bulunan kongre salonuna girerken kongre üyeleri Netanyahu’yu dakikalarca ayakta alkışladı.

Netanyahu, yaptığı konuşmada, siyonist İsrail ordusunun saldırılarına devam ettiği Gazze Şeridi’nin Refah kentinde “neredeyse hiç sivil öldürmediklerini” savundu.

Netanyahu, kısa bir süre önce bölgedeki İsrailli bir komutanın kendisine Refah’ta gerçekleştirilen “operasyonlarda” öldürülenlerin “neredeyse hiçbirinin sivil olmadığını” söylediğini belirterek, bunu Refah’ta sivillerin katledilmediğine bir kanıt olarak sundu.

7 Ekim 2023’deki Hamas’ın saldırıları ABD’deki 1941 Pearl Harbor ve 2001 İkiz Kule saldırılarına benzediğini savunan Netanyahu, ABD Başkan Joe Biden’a Gazze saldırılarında İsrail’e verdiği destek ve “gururlu bir siyonist” olduğunu söylemesinden dolayı teşekkür etti.

ABD üniversitelerinde Filistin’deki soykırıma karşı küresel intifadayı büyüten öğrencilere “İran’ın kullanışlı aptalları” diyen Netanyahu, ABD vatandaşlarının büyük çoğunluğunun “Hamas propagandasına kanmadığını” savundu.

İran’a karşı koymak için bölgesel bir ittifakın gerekli olduğunu öne süren Netanyahu, önerdiği yeni ittifakın isminin İbrahim Anlaşmaları’na atıfla “İbrahim İttifakı” olması gerektiğini savundu.

Lübnan’dan Gazze’ye ABD’nin her cephede İsrail’in arkasında olduğunu bildiklerini söyleyen Netanyahu, hem Demokratlara hem de Cumhuriyetçilere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Netanyahu, İsrail’in Gazze’de sivil kayıplarını önlemek için “uluslararası hukukun gerektirdiğinin de ötesine geçtiğini” iddia etti.

Netanyahu, Gazze’de, sivillerin öldürülmesi ile ilgili açıklamaların “yalan” olduğunu öne sürerek, “Duyduğunuz tüm yalanlara rağmen Gazze, şehir savaşları tarihinde savaşmayan sivillerin savaşanların kayıplarına göre en düşük olduğu yerdir” iddiasında bulundu.

Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi Elon Musk, Netanyahu’nun konuşması sırasında kongrede bulundu. Musk da Netanyahu’yu ayakta alkışlayanlar arasında yer aldı.

Netanyahu’nun konuşması sık sık Kongre üyelerinin alkışlarıyla kesilirken, salonda oturan Filistin asıllı ABD Kongresi üyesi Rashida Tlaib’in protesto için “soykırım suçlusu” ve “savaş suçlusu” yazan pankartları havaya kaldırdığı görüldü.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Dünya Haberler