Bizimle iletişime geçin

Güncel

1 Mayıs: Gözaltına alınanlar Çağlayan’a getirildi

1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlamak amacıyla İstanbul Saraçhane’de ve çeşitli bölgelerde toplanan kitlelere polisin biber gazı ve plastik mermi ile saldırısı sonrasında gözaltına alınan eylemciler bugün Çağlayan Adliye’sine sevk edildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya toplamda 210 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Dünya Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polisin sert müdahalesi sonrasında çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Polis, Beşiktaş, Şişli, İstiklal Caddesi ile Okmeydanı’ndan Taksim’e yürümek isteyen gruplara da müdahale ederek onlarca kişiyi gözaltına alarak Taksim Meydanı’nı abluka altına almıştı. Gözaltına altında bulunan 63 kişinin bugün Çağlayan Adliyesi’ne getirildiği belirtildi.

Çağlayan Adliyesi’ne ifadeleri alınmak üzere sevk edilen gruplar arasında Gençlik Komiteleri üyeleri, Saraçhane’de polis arama noktasında flamalarında İbrahim Kaypakkaya olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Partizan üyeleri ve Saraçhane’den Taksim’e çıkmak isteyen ve aralarında SMF Dönem Sözcüsü Mahir Gürz’ün de bulunduğu toplamda 65 kişinin bulunduğu belirtiliyor.

Yerlikaya sosyal medya hesabından “İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde uyarıları dinlemeyip Taksim Meydanına ilerlemeye çalışan ve polislerimize saldıran 210 şahıs gözaltına alınmıştır,” açıklamasını yapmıştı.

‘Taksim biziz’

1 Mayıs’ta Taksim’e yürürken gözaltına alınan Gençlik Komiteleri üyeleri, Saraçhane girişinde flamalarında İbrahim Kaypakkaya olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Partizan okurları ve Saraçhane’den Taksim’e yürümeye çalıştıkları için dün (3 Mayıs) evlerinden gözaltına alınan toplam 65 kişi Çağlayan Adliyesi’ne getirildi.

Gençlik Komiteleri üyeleri ve Partizan okurları 1 Mayıs’tan beri gözaltında tutuluyordu.

Gözaltına alınanların ifadeleri savcılar tarafından alınacağı bildirildi.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri de gözaltına alınanların serbest bırakılması talebiyle “Taksim biziz” diyerek 14.00’te Çağlayan Adliyesi’nde basın açıklaması yapacak. (Haber Merkezi)



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler