Bizimle iletişime geçin

Makale

Soylu’dan mültecilere İstanbul vetosu: ‘Suriyeli kaydına İstanbul kapalıdır’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç Değerlendirme Toplantısı’ndaki yaptığı konuşmada Suriyelilere değinerek “İstisnaların dışında İstanbul’da Suriyeli kaydı almıyoruz. Suriyeli kaydına İstanbul kapalıdır” açıklamasında bulundu

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nce İstanbul’da düzenlenen Göç Değerlendirme Toplantısı’ndaki konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün ülkemizde 3,6 milyonu geçici koruma kapsamında Suriyeli olmak üzere yaklaşık 4,9 milyon yabancı insan bulunmaktadır” açıklamasında bulunarak şunları ekledi:

“İstanbul’daki kayıtlı Suriyeli sayısı 546 bin 296’dır. Bunlar elbette ki büyük rakamlardır ancak Türkiye, devlet olarak bunu yönetme kabiliyetine sahiptir ve buna ilişkin önemli bir gayretin içindedir. Burada asıl sorun, düzensiz göçün önlenmesidir. Gerek Orta Doğu’dan gerekse Afrika üzerinden gelip Avrupa’ya geçmek için çok ciddi bir düzensiz göç baskısı var ve bu giderek artmaktadır” 

Öncelikli hedeflerinin özellikle büyükşehirlerde, İstanbul’da düzensiz göçmenler konusuna eğilmek olacağını belirten Soylu,

“Yani hiç kimse kayıtsız kuyutsuz ortalıkta gezinemeyecektir. Kaçak göçmen çalıştırma, kaçak işportacılık gibi faaliyetlere müsaade edilmeyecektir. Keza gettolaşmanın da önüne geçilmeye çalışılacaktır. Kaçak göçmen olarak gelip de mahallelerde dükkan kiralayıp 20 kişinin bir dükkanda gecelediği durumlar kamu düzeni açısından kabul edilemez. Özellikle iş yeri, fabrika sahiplerine sesleniyorum. Kaçak adam çalıştırıyorsunuz, onları fabrikalarda yatırıyorsunuz, sonra da yangında bedeli de yanarak, o kaçak göçmenler ödüyor. Buna da müsaade etmemiz mümkün değildir” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suça karışan yabancılarla ilgili olarak geri gönderme işlemlerine ağırlık verildiğini belirterek, “Tabelalar konusunda bazı basın ve yayın organlarında birtakım değerlendirmeler, olumsuz yaklaşımlar söz konusu. Biz akşam yatıp, sabah kalkıp tabelaları şöyle böyle yapalım demiyoruz. Hukuk devletiyiz, kanunlarımız var, ilkelerimiz var, kurallarımız var, onu uygulamakta mükellefiz. Tabelaların yüzde 75’i Tükçe olacak. Kural bunu getirmiş. Yüzde 25’i de ilgili dilde olacak. Bizim görevimiz kamu düzeninin sağlamak ve hukuku, nizamı gerçekleştirmektir” şeklinde konuştu.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Makale Haberler