Bizimle iletişime geçin

Güncel

SMF: Tüm canlıların yaşam hakkını savunarak halaylarımızı çekmeye devam edeceğiz!

Meclis’ten geçirilen hayvan katliamı yasasına ve son günlerde Kürtçe müzik eşliğinde halay çekenlere yönelik gözaltı ve tutuklama saldırılarına ilişkin açıklama yapan SMF, Yaşamı değil ölümü, yaşatmayı değil öldürmeyi kutsayan AKP/MHP faşist iktidarının katliam yasasını tanımıyoruz. İktidarın tüm saldırılarına inat, halaylarımızla, stranlarımızla, klamlarımızla ve zılgıtlarımızla direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), AKP/MHP oylarıyla Meclis’ten geçirilen hayvan katliamı yasasına ve son günlerde Kürtçe müzik eşliğinde halay çekenlere yönelik gözaltı ve tutuklama saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

“Her şeye düşman gerici bir iktidar”

Tüm nitelikleriyle kapitalist barbarlığı ve her türden gericiliği temsil eden AKP/MHP siyasal iktidarı, işci sınıfı, emekçiler, ezilenler ve tüm canlılara saldırarak, sömürerek ve katlederek gerici iktidarını ayakta tutmaya çalıştığı vurgulanan açıklamada, “Karşımızda her boyutuyla emeğe, doğaya, kadına, hayvana, sanata, bilime, geleceğe ve yaşama dair her şeye düşman gerici bir iktidar bulunmaktadır. Demokratik kamuoyu ve tüm toplumsal dinamiklerin bütün itirazlarına rağmen sokak hayvanlarının katledilmesini içeren yasa tasarısı AKP/MHP oylarıyla meclisten geçerek yasallaştı. Yaşamı değil ölümü, yaşatmayı değil öldürmeyi kutsayan AKP/MHP faşist iktidarının katliam yasasını tanımıyoruz. Tüm canlıların yaşam hakkını savunan doğa merkezli eşitlik, özgürlük, adalet ve sosyalizm mücadelemiz daha da büyüyerek devam edecektir” denildi.

“İktidar Kürt ulusuna ait tüm tarihsel, kültürel değerlere saldırmaya devam ediyor”

“Gerici sınıfsal karekterinin ürünü olarak halklara ve halkların tarihsel, kültürel bütün birikimlerine ve simgelerine düşmanlık, asimilasyon ve tekçilik siyasetiyle yaklaşan mevcut siyasal iktidar, mazlum Kürt Ulusuna yönelik stratejik düşmanlık konsepti çerçevesinde Kürt ulusuna ait olan tüm tarihsel, kültürel değerlere ve simgelere saldırmaya devam ediyor” denilen açıklamada, “Kürdün her şeyine düşman olan AKP/MHP faşist iktidarı, halay çektikleri gerekçesiyle Kürdistan başta olmak üzere bir çok yerde gerçekleştirdikleri baskınlarla onlarca kişiye gözaltı ve tutuklama terörü uyguladılar” ifadelerine yer verildi.

“Direnişlerin coşkusu olan halayımızı asla durduramayacaksınız”

Açıkmanın devamında şu ifadelere yer verildi: “İktidarın tüm saldırılarına inat, halaylarımızla, stranlarımızla, klamlarımızla ve zılgıtlarımızla direnmeye devam edeceğiz. Grevlerin, direnişlerin, meydanların ve sokakların coşkusu olan halayımızı asla durduramayacaksınız. Halaylarımızı çekmeye ve ezgilerimizi söylemeye devam edeceğiz.”



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler