Bizimle iletişime geçin

Güncel

SMF Temsilcisi Erdal Ataş: Her zamankinden fazla ortak mücadele pratiğine ihtiyaç var

22’nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında düzenlenen “Güncel Siyasal Gelişmeler” başlıklı panelde konuşan SMF Temsilcisi Erdal Ataş, “Bu düzen işçi ve emekçilerin iktidarına çevrilmeli. İnsanların temel hak ve özgürlüklerini kazandığı bir alana dönüştürmemiz lazım. Bunun için her zamandakinden fazla ortak mücadeleye ihtiyacımız var” dedi.

Dersim’de “Doğamızın ve İrademizin Gaspına İzin Vermeyeceğiz” şiarıyla düzenlenen 22’nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali 3’üncü gününde devam ediyor. Festival kapsamında Sanat Sokağı’nda “Güncel Siyasal Gelişmeler” başlıklı panel düzenlendi. Panele Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Muş Milletvekili Sümeyye Boz, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Temsilcisi Erdal Ataş, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ve Partizan Temsilcisi Kazım Tosun katıldı. Panelin moderatörlüğünü ise Dersim Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale yaptı.

Bölgesel vekâlet savaşları

Panelde ilk olarak söz alan Partizan Temsilcisi Kazım Tosun, emperyalist kapitalist sistemin vekâlet savaşlarına bölgesel olarak devam ettiği belirtti. Tosun, “Bu çürümüş sistemden ancak Marksizm, Leninizm ve Maoizm bilimiyle bir yol açarak aydınlığa çıkabiliriz. Marksizm, Leninizm ve Maoizmin ışıklı yolu ezilen halklara yol göstermeye devam ediyor” dedi.

Kayyım politikalarına eleştiri

Kayyım politikalarını eleştiren DEM Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz, “Yerine kayyum atanan belediye başkanlarımız tamamen demokratik siyaset içerisinde alnın akıyla görev yapmaktaydılar. Kürde dönük bu kayyum politikası özel savaş politikasının bir parçasıdır. İktidarın uyguladığı özel savaş politikasına kayyum politikasını da eklemek gerekiyor.  Kürt illerine yönelik ekonomik yatırımın ırkçılık boyutuna dönüştüğünü söylemek yanlış olmaz” diye konuştu.

Emekliler açlık sınırı altında yaşıyor

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan ise, “Türkiye’nin uzun yıllardır tekellere aktarılan paralar ve Hazine’den harcanan paralarla bir ekonomik program ortaya koyuyorlar. Milyonlarca emekli ise açlık sınırının altında yaşıyor. 2.500 TL emekliye yapılan zam ile övünen bir iktidar söz konusu. Öğretmenlik meslek kanunuyla öğretmenleri kapı kulu yapmak istiyorlar. Tüm bunların yanı sıra bolluk ve şatafat içinde yaşayan bir saray var” dedi.

Kitlelerde mücadele eğilimi yükseliyor

ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, “7 Haziran zaferi bizim birleşik zaferimizdir. Bunu bertaraf etmek istediler. Şimdi ise yeni bir süreçteyiz. AKP birçok belediyesini kaybetti. Kürdistan’da halkımız kendi iradesi arkasında durdu. Van’da bir kumpas yapıldı ancak halkımız kitlesel olarak buna cevap verdi. Tüm demokratik hareketler bu direnişi sahiplendi. Kitlelerde mücadele eğilimi güçleniyor” diye konuştu.

Ortak mücadele pratiği sergilenmeli

Demokratik güçlerin ortak mücadele hattını kurması gerektiğinin altını çizen SMF Temsilcisi Erdal Ataş, “Bu düzen işçi ve emekçilerin iktidarına çevrilmeli. İnsanların temel hak ve özgürlüklerini kazandığı bir alana dönüştürmemiz lazım. 85 milyonun daha adil, özgür, kardeşçe, toplumun kendisini yönetmediği bir düzen yaratmadığımız sürece toplumun bir şansı yoktur. Tek çaremiz bu ülkeyi demokratik bir ülkeye çevirmek gerekiyor. Bunun için her zamandakinden fazla ortak mücadeleye ihtiyacımız var” dedi.



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler