Bizimle iletişime geçin

Makale

‘Munzur Üniversitesi’nde baskı ve taciz ağı’

Dersim, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan henüz haber alınamıyor. Gülistan’ın okuduğu üniversitede2 öğrencinin intihar girişiminde bulunduğu ileri sürülüyor. Okulda sadece öğrencilere değil öğretim görevlilerine de baskılar yaptığı aktarılanlar arasında. Ayrıca yurt ve okul çevresinde kadın öğrencilere yönelik bir istismar ağı kurulduğu belirtiliyor

Gülistan Doku’yu arama(ma) çalışmaları sürerken, Gülistan Doku’ya ait ve onun okul yönetimine yazmış olduğu bir dilekçe örneği ortaya çıktı.

Aile, “İntihar ettiyse bile onu intihara sürükleyen sebeplerin araştırılması gerekiyor” derken “Onu, olası bir intihara sürükleyen baskı nedir?” diye sormaya devam da ediyor. Olayda tek araştırılması gereken Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı, onun ailesi ile yaşadığı sorunlar ve çelişkiler değil.

Bunun yanı sıra genç kadının öğrencisi olduğu okulla ilgili de pek çok sorun yaşadığı ifade ediliyor. Ortaya çıkmayan bir dilekçe örneği bunu kanıtlıyor.

Aile suda bulunan dilekçede, “Kaale alınmamaktayız. Psikolojik olarak üzerimizde baskı yaratılıyor. Okulumuzdaki, arkadaşlarımızın bize karşı kışkırtılması ayrıca bir baskı yaratıyor. Dilekçelerimiz dikkate alınmıyor. Alanımızın derslerinden faydalanamıyoruz…” ifadeleri bulunuyor.


3’üncü haftayı geride bırakan arama çalışmalarında bugüne kadar Dinar Köprüsü’nde kardeşine ait olduğu iddia edilen bir makas bulunmuştu. Kayıp ihbarı yapıldığı 6 Ocak 16.26’da ise Doku’nun arkadaşı Abakarov ile 4 saniyelik arama kaydı yaptığı anlaşılmıştı.

Doku vakası çok derin boyutlardan ele alınmalı. Çünkü öğrenim gördüğü Munzur Üniversitesi ve kaldığı yurda ilişkin şaibeler de bulunuyor. Şikâyetler bitmek bilmiyor. 2 öğrencinin intihar girişiminde bulunduğu ileri sürülüyor. Okulda sadece öğrencilere değil öğretim görevlilerine de baskılar yaptığı aktarılanlar arasında. Ayrıca yurt ve okul çevresinde kadın öğrencilere yönelik bir istismar ağı kurulduğu iddia ediliyor.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Makale Haberler