Bizimle iletişime geçin

Güncel

Dersim Merkez’de EMEP, SMF, EÖC ve TİP ittifakı seçime birlikte girecek

EMEP, SMF, EÖC ve TİP tarafından yapılan ortak basın toplantısında, “Halkın birliğini, çıkarını ve kazanımlarını merkeze koyan bir siyasetle ve ortak program, ortak yönetim ve ortak protokolü kapsayan demokratik ittifak süreciyle birleşmeye ve Dersim halkının taleplerine kulak vermeye çağırıyoruz” denildi.

Hıdır Yıldız / Dersim

Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Dersim’de halkın katılımıyla basın toplantısı düzenledi. 31 Mart’taki yerel seçimlere ilişkin Dersim Merkez’deki ittifak sürecine ilişkin gelinen son aşama kamuoyu ile paylaşıldı. Açıklamaya Partizan da katıldı.

EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin tarafından kamuoyuyla paylaşılan açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlere aylar kala siyasal tutumlar ve ittifaklar süreci de olgunlaşarak netleşmeye doğru evirilmektedir. İktidar ve muhalefetiyle burjuva cephe kendi sınıfsal karakterine göre pozisyon alarak ittifaklar kurarken, bizlerde, yani emekten, üretimden, ezilenden, doğadan, kadından, gençlikten, sanattan, demokrasiden, özgürlüklerden, eşitlikten, adaletten ve tüm bu savunuların ve kazanımların nitelik olarak en ileri düzeyde temsili olan sosyalizmi savunan güçler olarak, halkın birliğini ve çıkarını merkeze koyan bir siyasal tutumla kendi siyasetimizi ve ittifaklarımızı oluşturmaya çalışıyoruz. Somutta Dersim özgülünde sizlerle paylaştığımız yerel seçimler ittifakı da bu genel politik tutumumuzun bir sonucu olarak olgunlaşmış bulunmaktadır. Bu anlamda burjuva cephenin durumunu takip etmekle birlikte, mücadelemizin varlık gerekçesi olan demokratik, sol, sosyalist cephenin sürece dair hazırlık ve politikaları sorumluluğumuzun esasını oluşturmaktadır” denildi.

“Krizin faturası emekçilere ve ezilen halklara çıkarıldı”

Yaşanan ekonomik krizin faturasının emekçilere ve ezilen halklara çıkarıldığı belirtilen açıklamada, “Kapitalist sistem ve somuttaki temsilcisi AKP/MHP iktidarı, savaş, sömürü, açlık, yoksulluk, sefalet ve zamlarla işçi sınıfı ve emekçiler başta olmak üzere bir bütün halka koyu karanlık bir geleceksizliği dayatmaktadır. Sermayenin çıkarlarını temsil eden bu iktidarın, açlıktan, yoksulluktan, sömürüden, adaletsizlikten, eşitsizlikten ve zulümden başka bu halka vereceği hiçbir şey yoktur.  Yaşadığı ekonomik ve siyasal krizin bütün ağır faturasını işçi sınıfı, emekçiler ve ezilenlere ödeten AKP/MHP iktidarı, gerici savaş tamtamlarıyla içerde ve dışarda ezilen Kürt Halkına topyekûn saldırarak, Kürt halkının ağır bedellerle kazandığı bütün demokratik kazanımları tasfiye etmeyi hedeflemektedir. Bu somut gerçekliğin bizlere gösterdiği ve dayattığı politik görev, iktidarın işçi sınıfına ve ezilenlere karşı sürdürdüğü topyekûn saldırganlığa karşı çıkarak, halkın topyekûn mücadele ve direniş cephesini örmektir” ifadeleri kullanıldı.

“Dersim’e Yönelik Tarihsel ve Güncel Saldırılar Devam Ediyor”

Ergin Tekin açıklamanın devamında, “31 Mart 2024 yerel seçimlerine yukarıda özet olarak tarif etmeye çalıştığımız ekonomik ve siyasal durum gerçekliğiyle girmekteyiz. Bu bağlamda önümüzdeki yerel seçimler hem egemenler ve hem de bizler açısından önemli bir yerde durmaktadır. Devrimci, demokratik ve ilerici cephe açısından seçimlerin en çok tartışıldığı, ittifaklar ve sonuçları itibariyle önem kazandığı yerlerin başında kuşkusuz ki Dersim gelmektedir. Bu sebepsiz olmadığı gibi tarihsel ve güncel boyutlarıyla Dersim’in tarihsel, siyasal, sosyolojik, ulusal, inançsal, kültürel özgün kodlarıyla ve birikimleriyle birebir ilintili bir durumdur. Bu anlamıyla Dersim, kendi sınırlarını aşan ve devrimci, demokratik, yurtsever cephe ve kamuoyunda politik etkisi ve yansımaları belirleyici olan politik bir muhtevaya sahiptir. Aynı biçimde egemenlerin ve somuttaki temsilcisi AKP/MHP iktidarının Dersim’e yönelik tarihsel ve güncel olarak topyekûn ideolojik, siyasal ve kültürel saldırılarının mahiyeti de Dersim’in bu özgün politik gerçekliğinden kaynaklanmaktadır” dedi.

“Her türlü kuşatmaya karşı onurlu duruşumuzu sürdüreceğiz”

Açıklamanın devamı şöyle; “Dünden bugüne sistemin bütün alanlardaki saldırılarına rağmen halkımız, devrimci, demokratik, yurtsever ve sosyalist birikimlerine, kazanımlarına ve mücadele geleneğine yaslanarak egemenlerin saldırılarını püskürtme gücüne ve birikimine sahip olmuştur. İktidarın; etkisi altında tutmaya çalıştığı bütün kurumlarıyla, toplumsal yapı ve dokudaki değişim çalışmalarıyla, halkımızın tarihsel belleğini zayıflatmaya ve politik mevzilerini ele geçirilmesine asla izin verilmeyecektir. Dersim halkı olarak 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde de, iktidarın kuşatmasına, her türlü baskı ve oyunlarına karşı çıkarak; Tarihimize, birikimlerimize, kimliğimize, dilimize, emeğimize, özgürlüklerimize, doğamıza, demokratik haklarımıza, inanç ve demokratik değerlerimize sahip çıkarak onurlu duruşumuzu sürdüreceğiz”

“En geniş ittifakı kurmak politik doğrultumuzdur”

“İttifakımızı oluşturan halk güçleri olarak; emeği, üretimi ve şeffaflığı merkeze koyan bir tutumla demokratik halkçı bir belediyecilik anlayışıyla hareket ederek, halk güçlerinin en geniş demokratik ittifaklarını örerek burjuva belediyeciliğine karşı halkın alternatif belediyeciliğini birlikte oluşturacağız. Yukarıda özetlemeye çalıştığımız politik muhteva doğrultusunda hareket ederek, Dersim’in bütün birikimlerini ve kazanımlarını merkeze koyarak, sahiplenerek ve ayrımsız tüm devrimci, demokratik, ilerici ve yurtsever dinamikleri kapsayan, Dersim’in tarihsel, siyasal ve sosyolojik gerçekliği ve özgünlüğünü esas alan en geniş demokratik ittifakı savunarak kazanımla çıkmak tek politik doğrultumuzdur.”

“Ortak program, ortak yönetim, ortak protokol”

“Somut olarak, Dersim merkez, İlçeler ve bir beldeyi kapsayan ortak program, ortak yönetim ve ortak protokolün en doğru, birleştirici ve demokratik bir ittifak olduğunu savunarak, bu politik tutum etrafında birleştiğimizi buradan halkımıza ilan ediyoruz. Dünden bugüne Dersim özgülünde halkın kazanımıyla sonuçlanan bütün demokratik, halkçı yerel yönetim tecrübelerini kendi kazanımlarımız olarak görüyor, tereddütsüzce savunmaktayız. Olumsuzluk ve eksikliklerimizi aşmak, doğrularımızı ve ileri birikimlerimizi sahiplenerek çoğaltmak politik doğrultumuzdur. Çağrımız Dersim halkına ve tüm demokratik güçleredir; halkın birliğini, çıkarını ve kazanımlarını merkeze koyan bir siyasetle ve ortak program, ortak yönetim ve ortak protokolü kapsayan demokratik ittifak süreciyle birleşmeye ve Dersim halkının taleplerine kulak vermeye çağırıyoruz. Halkımız Kazanacak, Birlikte Yöneteceğiz!”



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler