Bizimle iletişime geçin

Güncel

KYK yurdunda Derya Polat’a istihbarattan tehdit ve sistematik taciz

Hapishanede kendisini istihbarat olarak tanıtan kişilerce tehdit edilen ve ajanlık dayatmasına maruz kalan SGDF’li Kalender Polat’ın kız kardeşi Derya Polat, yurt müdürünün odasında iki kişi tarafından taciz ve tehdide maruz kaldı.

ETHA’nın haberine göre; Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Kalender Polat’ın, kız yurdunda kalan kardeşi Derya Polat, yurt müdürünün odasında istihbarat elemanları tarafından tehdit edildi. Söz konusu kişiler sistematik şekilde attıkları mesajla Polat’ı taciz etti, ağabeyi Kalender Polat’ın durumuna düşürmekle tehdit etti.

SGDF’li Kalender Polat da tutsak olduğu Silivri Kapalı Hapishanesinde, kendilerini istihbarat diye tanıtan kişilerce tehdit edilmiş, ajanlık dayatmasına maruz kalmıştı.

4 Ocak 2024 tarihinde öğlen saatlerinde Antalya Elmalılı Hamdi Yazır KYK Yurdu’nda kalan Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Derya Polat, yurt yönetimi tarafından iki kere aranarak acil yurt müdürünün odasına gitmesi gerektiği belirtildi. Polat müdürün odasına girdiğinde, müdür odadan çıktı ve tanımadığı iki kişi ile yalnız kaldı.

‘Başka şartlar altında alırdık, insanlık yaptık’ tehdidi

Kişilerden biri SGDF’li Kalender’in nasıl olduğunu sordu. Bunun üzerine tepki gösteren Derya Polat, kendilerine bir açıklama yapılmasını istedi. Derya Polat’a, “Nereden geldiğimizi merak etme, öğreneceksin” cevabıyla üstü kapalı tehdit edildi. İki kişi bir gün önce dişini çektirmesi, dişçide kaldığı süre gibi günlük hayatına ilişkin detaylar verilen Polat’a, “HDP sularında mı geziyorsun? Diyarbakır’a neden gittin” sorusu yöneltildi, yanıtsız kalınca “Halay çekmeye sanırım. Bu bile seni almamız için yeterli bir unsur. Biz seninle başka şartlar altında konuşurduk ancak buraya gelerek insanlık yaptık” demişlerdir.

‘Kimseyle konuşma’

Polat’ı tutsaklıkla tehdit eden kişiler, Derya Polat’a son olarak “Burada geçenleri bir yerde konuşursan 10 dakika sonra kulağımıza gelir. O zaman görüşme farklı olacak” demişlerdir.

Yurttan atılacağı iletildi

Açık ve üstü kapalı tehditlerinden ardından iki gün sonra yani 6 Ocak’ta Derya Polat, sabaha karşı 04.07’de özel numaradan aranarak “Uyudun mu? Daha yeni uzandın, henüz uyumamışsındır” diyerek takip edildiği belirtildi. Derya Polat’a taciz mesajları ve aramaları daha sonra sistematik olarak devam etti. Ailesi depremzede olan ve annesi vefat eden Derya Polat’a yurt müdürünün odasında gerçekleştirilen görüşme gerekçe gösterilerek yakın zamanda yurttan çıkartılacağı da iletildi.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler