Bizimle iletişime geçin

Güncel

TDİ Kadıköy’de tutsak yakınlarıyla buluştu

“Ayağa Kalk” kampanyası kapsamında tutsak yakınlarıyla bir araya gelen Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), tutsaklara yönelik tecrit işkencesine ve hak gasplarına dikkat çekti, mücadele çağrısı yaptı.

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), S ve Y Tipi hapishanelerinin kapatılması talebiyle başlattığı, “Ayağa Kalk” kampanyası kapsamında Kadıköy’de bulunan Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) binasında tutsak yakınlarıyla bir araya geldi. Etkinliğe çok sayıda demokratik kitle örgütü ve temsilcisi katıldı.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) üyesi Mehmet Acettin, Y ve S Tipi hapishanelerin tecrit üzerine kurulduğunu belirterek, “Devletin izlediği politika, kendi ekonomik ve siyasi görüşlerini topluma aşılamak. Biz bu yöntemi faşist bir yöntem olarak tanımlıyoruz. Türkiye gibi ülkelerde otoriter sistemler gelişti. Bunu da sermaye güçleri dediğimiz emperyalist güçler yarattı” dedi.

‘Örgütlü olduğumuz için her şeyi başaracağımıza inanıyorum’

Tutsak yakını Döndü Şen, iktidarın amacının “tek tipleştirmek” olduğunu söyledi. Şen, “Biz daha önceleri de F Tipi cezaevleri açıldığında minibüs tutar, ziyarete giderdik. Şu an ise günleri ayırdılar ve tutsakları ayrı ayrı koğuşlara koydular. Ancak bizler örgütlüyüz. Örgütlü olduğumuz için her şeyi başaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘Tutsaklar hapishanelerde tecridi paçalıyorlar’

Yeni Demokrasi gazetesi muhabiri Ertan Çıta, siyasi tutsakları “bağımsızlaştırılmak” istendiğini belirtti. Çıta, “Devlet sistemini tamamen tutsakları yalnızlaştırmak, üretimini engellemek, politik kimliğini bağımsızlaştırmak üzerine kurmuş. Politik kimliğini reddetmeyenlerin tahliyesi bu yüzden engelleniyor. Hapishanelerde de tecrit içinde tecrit uygulanıyor. Hapishanelerde birer mahkeme ve mahkeme heyeti oluşmuş durumda. Pişmanlık dayatması uygulanıyor. S ve Y bunun içindir. Tecrit altına almak istiyor fakat bugün F tiplerinde politik üretim oluyor. Tutsaklar hapishanelerde tecridi parçalıyorlar” ifadelerini kullandı. (ETHA)



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler