Bizimle iletişime geçin

Güncel

Kadıköy Halk Dayanışması’ndan Hasanpaşa’da Seçim Bürosu Açılışı

Kadıköy Hasanpaşa Mahallesindeki seçim irtibat bürosunun açılışında konuşan SMF-TKP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Deprem tehlikesini tersine çevirmek için Kadıköy’de yapı kooperatifleri kurarak sosyal konut projelerini hayata geçirmeliyiz” dedi.

Kadıköy Halk Dayanışması tarafından Kadıköy’ün Hasanpaşa Mahallesinde semt evi ve seçim irtibat bürosu açıldı. Açılışa SMF-TKP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, TKP Merkez Komite Üyesi Senem Doruk İnam, SMF temsilcileri ve Hasanpaşa Mahallesi sakinleri katıldı.

“Halkın kendi kendini yönetme kültürü”

TKP Merkez Komite Üyesi Senem Doruk İnam’ın açış konuşmasından ardından söz alan Fatih Mehmet Maçoğlu, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde halkın kendi kendini yönetme kültürünü hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Maçoğlu, “Yerel yönetimler programımızla gelecekte bu ülkenin tüm alanlarına yayılan bir yönetim biçimini örgütlemek istiyoruz. Kadıköy’de bu programı hayata geçireceğimiz için gururluyuz. Gelin hep birlikte bu kentte çocukların daha mutlu olduğu, sokakların daha temiz olduğu, çocukların daha nitelikli eğitim aldığı bir süreci hayata geçirelim” dedi.

“Kadıköy’de sosyal konut projelerini hayata geçirmeliyiz”

Deprem tehlikesi ve imar durumuna ilişkin konuşan Maçoğlu, “Kadıköy’deki 1980 öncesi yapılaşmanın çok önemli bir bölümü ekonomik değerini kaybetmekte. Kadıköy’deki yapılaşmanın yüzde 22’si 1980 ila 2000 yılları arasında yapılmış. Yüzde 27’si ise 2000’den sonra yapılmış. Nitelikli betonla yapılmayan binaların ekonomik ömrü 40 ila 70 yıldır. 6 Şubat’ta yaşadığımız felaket muhtemeldir ki Kadıköy’de de yaşanabilir. Bu durumu aşmak için yapı kooperatifleri kurarak sosyal konut projelerini hayata geçirmeliyiz” dedi.

“İnsanın insana biat etmediği bir anlayış için…”

Kadıköy’de halkla birlikte iyi ve güzel işler yapılacağını ifade eden Maçoğlu, “İnsanın insana biat etmediği, eşitsizliğin ve ötekileştirmenin olmadığı, sokakta yaşayan tüm canlıların yaşam hakkının savunduğu, halkın kendi kendini yönettiği bir anlayışı hayata geçirmeyi kendimize görev olarak biçiyoruz. Yılmaz Güney’in de dediği gibi, biz kazanacağız mutlaka kazacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı. Ardından semt evi ve seçim irtibat bürosunda müzik dinletisi gerçekleştirildi.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler