Bizimle iletişime geçin

Güncel

‘Taksim’e yürümeye devam edeceğiz’

1 Mayıs tutuklamalarının protesto edildiği Hopa’daki açıklamada, “Halka, emeğe, doğaya, yaşama savaş açmış bir iktidar insanca bir yaşam mücadelesi verenlere gözdağı vermek istiyor. Korkmuyoruz. Taksim’e yürümekten vazgeçmeyeceğiz” denildi. 

Artvin Hopa ilçesinde bulunan siyasi parti ve kurumlar, İstanbul’da 1 Mayıs’a katıldıkları için tutuklanan 49 kişi için Hopa Meydanında basın açıklaması yaptı. “Arkadaşlarımızı, Taksim’i, bizden çaldığınız herşeyi geri alacağız” pankartı açılan açıklamada, “Her yer Taksim her yer direniş” ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı. 

Açıklamada konuşan Halkevleri üyesi Melike bir suç varsa suçlunun iktidarın olduğunu söyledi. Anduç, “Suçlu Taksim’i yasaklayanlar, her sokağa polis barikatı dikenler, halkı Taksim’e çıkarmayanlardır. Bu suç Türkiye işçi sınıfının tarihsel kazanımlarına ve Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Taksim’in 1 Mayıs’ta emekçilere kapatılmasıdır. Emekçiler sesini yükseltmesin diye halkına savaş açan bir iktidardan başka bir şey beklenmezdi. Uyguladıkları ekonomik modelle yoksulu daha yoksul zengini daha zengin edenler istiyorlar ki sesimizi hiç çıkarmayalım” dedi. 

 ‘Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz’

1 Mayıs tutuklamalarının siyasi olduğunu dile getiren Anduç, “İnsanların haklı talebini faşizmle bastırmaya çalışıyorlar. Bu bir korku yaratma çabasıdır. Bu korku zamlar altında beli bükülen halka ‘ayağa kalkarsan tepene binerim’ mesajını vermeye çalışmaktır. Mızrak çuvala sığmıyor. Emekçinin cebindeki 3 kuruşa göz dikildiği bu dönemde halkın sesini kısamazsınız. Halka, emeğe, doğaya, yaşama savaş açmış bir iktidar insanca bir yaşam mücadelesi verenlere gözdağı vermek istiyor. Korkumuyoruz. Eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Tutuklamalar son bulsun, arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın” diye konuştu.

‘Tutuklananlar derhal serbest bırakılmalıdır’

Ardından söz alan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Parti Meclisi (PM) üyesi Recep Demirci ise yargı kararlarına rağmen siyasilerin yıllardır tutsak edildiğini söyledi. Tutsakların bir an önce serbest bırakılması gerekildiğinin altını çizen Demirci, “AİHM ve AYM kararları doğrultusunda tüm Kobanê kumpas davası sanıklarının beraatlarını istiyoruz. Tüm Gezi davası tutsakları serbest bırakılmalıdır. Anayasal haklarını kullanarak 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüdükleri için tutuklananlar derhal serbest bırakılmalıdır. Tarikatlara açık olan Taksim işçilere, emekçilere, devrimcilere açılmadığı sürece anayasal haklarımızı kullanmaya, Taksim’e yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler