Bizimle iletişime geçin

Güncel

SMF: Suçlu eğitim politikaları ile sorunları derinleştiren iktidardır

İstanbul’da öğretmen İbrahim Oktugan’ın öğrencisi Y. K. tarafından katledilmesine dair açıklama yapan SMF, “MEB öğretmenleri hedef haline getiriyor. Bu sistem toplumsal şiddeti artırmakta, cinayetleri meşrulaştırmaktadır” dedi.

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), İstanbul’da öğretmen İbrahim Oktugan’ın öğrencisi Y. K. tarafından katledilmesine dair yazılı bir açıklama açıklama yaptı. Açıklamada, şiddetin kamusal alanlarda arttığını vurgulandı. SMF, “Kamusal alanda tıkanmış sistemin ortaya çıkardığı problemler karşısında sorunlar çalışanların üzerine yıkılmakta ve şiddet olaylarının artmasına neden olmaktadır. Hastanede randevu alamayan veya tedavi olamayan hasta doktora, öğretim kurumlarında sistemin getirdiği problemler nedeni ile öğrenci ve veli öğretmene, kamu kurumunda işi yapılamayan halk, memura şiddet uygulamaktadır. Tıkanmış, çözümden uzaklaşmış, piyasalaşmış kamu hizmeti, şiddet olaylarının artmasına neden olmaktadır” ifadelerine yer verildi.

‘MEB öğretmenleri hedef haline getiriyor’

Açıklamada, eğitim sistemi ve MEB’in öğretmenleri hedef haline getirdiğini ve sorunları derinleştirdiğinin belirtildi. SMF, “Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda hiçbir açıklama yapmamakta yaşanan katliama dair önlem almak yerine dini vakıf ve cemaatler ile nasıl iş birliği yapılacağını, çocukların cemaat yurtlarında nasıl kalacağını, eğitim müfredatının nasıl gericileştirileceği ile ilgilenmektedir. MEB, ücretsiz olması gereken bilimsel bir eğitim yerine piyasacı, kamusal hizmetin yerine özel okulların ikame edildiği bir sitemi savunmaktadır. Milli Eğitim Bakanı, ‘Kız okulları açılmalı’, ‘Bu cemaat dedikleri vakıflar kamu yararına çalışmaktadır’, ‘Milli eğitimde personel giderleri bu kadar olmasa daha rahat hizmet verebiliriz’, ‘Öğretmenler okulda önlük giymeli kimin öğretmen kimin öğrenci olduğu belli olmuyor’ diyerek mesleği ve öğretmenleri hedef haline getirmektedir. Öğretmen Meslek Kanunu (ÖMK) ile öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırılarak öğretmenler yoksulluğa itilmektedir. Örneklerle çoğaltacağımız bu sorunlarda görüldüğü üzere sorunu yaratan eğitim sistemi ve MEB’in kendisidir” denildi.

‘İbrahim Oktugan’ın katilini tanıyoruz’

İbrahim Oktugan’ın katilinin sistem olduğunu ifade eden SMF, “Bu sistem toplumsal şiddeti artırmakta, cinayetleri meşrulaştırmakta ve çocukları suça itmeye devam etmektedir. Eğitim sendikaları, 10 Mayıs Cuma günü iş bırakacak ve tüm çalışanları ile toplu açıklamalar yapacaktır. SMF olarak eğitim sendikalarının aldığı kararı destekliyoruz. İbrahim Oktugan’ın katilini tanıyoruz. Esas suçlu, eğitim politikaları ile  sorunları derinleştiren iktidardır” denildi.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler