Bizimle iletişime geçin

Emek

Sağlık emekçilerinden barınma eylemi: Aldığımız tüm ücretler kiraya gidiyor

Çeşme’de çalışan kamu emekçileri, ilçede barınma sorunu yaşadıklarını vurgulayarak, bir an önce lojman yapılması talebinde bulundu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, Çeşme ilçesinde çalışan sağlık emekçilerinin yaşadığı barınma sorununa dair Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Çok sayıda sağlık emekçisinin katıldığı açıklamada konuşan SES Çeşme Temsilcisi Mazlum Durgut, sağlıklı bir toplumun temel parametrelerinin dengeli ve yeterli beslenme, sağlıklı su, temiz çevre ve uygun barınma koşulları olduğunu kaydetti.

Kamu emekçilerinin, açlık sınırı altında ya da az üstüne ve yoksulluk sınırının çok altında bir ücretle çalışmak zorunda kaldıklarını aktaran Durgut, “Böylesi ücretler ile insanların karnını doyuramadığı bir dönemde en düşük kira ücretleri 10 bin TL’ye ulaşmıştır. Özellikle sahil bölgelerinde, turistik bölgelerde çalışan emekçilerin aldıkları tüm ücretler kiraya gitmektedir. Bu nedenle de başka yerlere tayin çıkarmak için kapı kapı torpil arayışına girmektedirler” dedi.

Çeşme Devlet Hastanesi’nde atanan emekçilerin yıllardır buradan geri dönme çabasına girdiğini dile getiren Durgut, “Gelen doktor zorunlu hizmet süresini doldurup 1 yıl sonra gitmekte, sözleşmeli sağlık personeli mecburi hizmetini doldurup geri gitmektedir. Hastaneye atanan insanlar korkunç kira ücretleri ve hayat pahalılığından dolayı buraya gelmemeyi tercih ediyor ve maalesef bugün olan hizmet yarın olmayacak seviyeye geliyor. Bunun temel sebebi barınma sıkıntısından kaynaklanmaktadır. Aldığı maaşından fazlasını kiraya veren bir sağlık çalışanını burada tutamazsınız. Bir ay boyunca çalışmanın karşılığından fazlasını kiraya veren öğretmeni burada tutamazsınız. Aramızda uzun zamandır İzmir’de kirada oturup her gün 140 kilometreden fazla yol yapan sağlık ve sosyal hizmet emekçileri var” diye belirtti.

Durgut, “Hastanemizde Fizik tedavi polikliniğinin görevlendirme ile geçiştirilmesinin temel sebebi barınma sorunudur. 3 yıldır olmayan dermatoloji polikliniğinin sebebi maalesef yine barınma sorunu ile alakalıdır. Talebimiz açık ve nettir. Barınma sorunumuzun çözülmesi için turistik bölgeler ile büyükşehirler başta olmak üzere sosyal konut projelerine ve lojman yapımlarına hız verilmelidir. Yeterli konut ve lojman yapılıncaya kadar barınma sorununu çözmek için kira yardımı güncel fiyatlar oranında verilmelidir” diye konuştu.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Emek Haberler