Bizimle iletişime geçin

Güncel

PTT, kedi ve köpeklerin ölümüne yol açacak 40 bin adet kovucu ultrasonik cihaz satın aldı

HAYKURDER, PTT’nin ülke genelinde dağıtıcı personeli tarafından kullanılmak üzere 40 bin adet kedi-köpek kovucu ultrasonik cihaz satın aldığını belirterek, hayvanlara eziyet ederek ölümlerine yol açacak bir ürünü envantere kazandırıp tüm saha personeline dağıtmak nasıl bir sorumsuzluktur

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER), PTT’nin, ülke genelindeki dağıtıcı personeli tarafından kullanılmak üzere 40 bin adet kedi-köpek kovucu ultrasonik cihaz satın aldığını ve bu cihazların dağıtımına başlandığını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan HAYKURDER, cihazların kullanımının 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre yasak olduğunu belirtti. HAYKUDER, PTT’nin suç işlediğini ve bu cihazların kullanımının hayvanlara işkence etmek anlamına geldiğini vurgulayarak, cihazların derhal envanterden çıkarılması için çağrı yaptı.

‘Ölümlerine neden olur’

Söz konusu cihazların kullanımının 10 yıl önce gündeme geldiğini ve tartışmalara neden olduğu hatırlatılan açıklamada, “Pratikte birçok hayvanın feci biçimde can vermesine de sebep oldu. Ani ortaya çıkan ses dalgası neticesinde hayvanlarda o an oluşan ciddi rahatsızlık, panik ve korku hali hayvanların kontrolsüzce kaçışmasına, bu esnada insanlara, araçlara, duvarlara çarparak yaralanmasına, kendilerini ani bir heyecanla yola atarak araç altlarında feci şekilde yaşamlarının son bulmasına neden oluyor. Hayvan sağlığı için son derece sakıncalı, insan sağlığı için tehlike ve riskleri tam olarak bilinmeyen, hayvanlara eziyet ederek ölümlerine yol açacak bir ürünü envantere kazandırıp tüm saha personeline dağıtmak nasıl bir sorumsuzluktur?” ifadelerine yer verildi.

‘Takipçisi olacağız’

PTT’yi, cihazları derhal envanterden çıkartarak imha etmeye çağıran HAYKUDER, “O cihazların tek bir personeliniz tarafından sahada kullanılmasına asla müsade etmeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz. Kanun oyalamacası politikalarının terk edilip, acilen devlet otoritesinin ağırlığını ortaya koymasını, bu denli organize bir işkenceye geçit vermemesini talep ediyoruz. PTT işletmelerini bu sorumsuz davranışları nedeni ile kınıyor ve konunun şiddetle takipçisi olacağımızı duyuruyoruz” çağrısında bulundu.



Eylül 2024
PSÇPCCP
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Daha Fazla Güncel Haberler