Bizimle iletişime geçin

Güncel

Gezi’nin 5’inci yıl dönümü: “Karanlık gider, Gezi kalır”

Gezi Ayaklanmasının 5’inci yıldönümü nedeniyle İstanbul’da bir araya gelen yüzlerce kişi ““Her yer Taksim her yer direniş” sloganlarıyla İstiklal Caddesi’nde toplandı.

Gezi Ayaklanmasının 5’inci yıldönümü nedeniyle İstanbul’da bir araya gelen yüzlerce kişi ““Her yer Taksim her yer direniş” sloganlarıyla İstiklal Caddesi’nde toplandı.

Gezi ayaklanmasında ölümsüzleşenlerin ailelerinin de olduğu çok sayıda kişinin Taksim’de bulunan TMMOB önünde toplandı. Kitle burdan Gezi Parkı’na gitmesi üzerine polis tarafından engellendi.

Fransız Kültür Merkezi önünde durdurulan kitle, “Karanlık gider, Gezi kalır” pankartı açarak, “Anaların öfkesi katilleri boğacak” ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı.

Ardından Gezi’de ölümsüzleşenler için saygı duruşunda bulunularak, gezi şehitlerinin isimleri okundu.

Kitle adına, Taksim Dayanışması adına mimar Mücella Yapıcı açıklama yaptı.

Yapıcı şöyle konuştu: “Hala korkuyorsunuz Gezi’deki kardeşlikten, dayanışmadan, sevgiden. Korkmayın, ders alın. Üniversitelerin bölündü, fabrika, tersane, limanlarımızın satıldı, mega projeler adı altında tarım alanlarımız, ormanlarımız talan edildi. İşçi ve kadın katliamları, taciz ve tecavüzler sıradanlaştırıldı. Her şeye rağmen yaşamın sesi gürleşmeye başlıyor. Bir umut iklimi sarıyorsa her yeri, bu direnişimizin gücünden ve haklılığındandır.” İfadelerine yer verdi.

Kitle “Her yer Taksim her yer direniş”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “OHAL gider Gezi kalır”, “KHK’lar gider Gezi kalır”, “Saray gider Gezi kalır” sloganları atarak eylemi sonlandırdı.

 

 



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Güncel Haberler