Bizimle iletişime geçin

Güncel

‘Dersim’de ağaç kıyımı derhal durdurulmalıdır’ 

Dersim’de ağaç kıyımını protesto eden Munzur Çevre ve Koruma Derneği,“Dersim’de orman kıyımına sorumlu kurumlar ve devlet organları sessiz kalıyor. Bu tür kesimler hukuka aykırıdır. Doğayı talan eden, kâr hırsı uğruna gerçekleştirilen kesim ihaleleri durdurulsun”dedi

Dersim merkez ve Hozat yolunda bulunan Çiçekli bölgesinde orman kesim irsaliyesi verilen müteahhit Mehmet Turan tarafından ağaç kıyımı yapıldı.  Kesime tepki gösteren Munzur Çevre ve Koruma Derneği üyeleri, irsaliyeyi veren Orman İşletme Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak kesimin bir an önce durdurulmasını istedi. “Dersim’de orman katliamına dur diyelim” pankartı açıldı. Basın açıklamasında Munzur Çevre Derneği Dersim Temsilcisi Yusuf Topçu konuştu.

‘Orman kıyımına sessiz kalıyorlar’

Bu orman kuşağının bazen müdahale edilmeyen orman yangınlarıyla bazen de rant ve kâr hırsı uğruna şirketler aracılığıyla talan edildiğini vurgulayan Topçu, “Ormanlardan sorumlu olan orman işletme müdürlükleri Dersim’de orman yangınlarının karşısında sağır ve dilsiz kalırken, Dersim halkı ormanlarına sahip çıkmıştır. Dersim’de orman kıyımına ormandan sorumlu kurumlar ve devlet organları da sessiz kalmaktadır. Bugün burada bu zihniyeti teşhir ediyoruz. Dersim Hozat yolu arasındaki Çiçekli bölgesinde müteahhit Mehmet Turan tarafından genç filiz meşe ağaçlarının bulunduğu orman arazisi tıraşlanmaktadır. Biz Munzur Çevre Derneği olarak doğayı paradan ibaret gören bu kıyıma sessiz kalmıyoruz. Ormanlarımız tüm insanlığa aittir, kendi malınız gibi yok edemezsiniz! Doğayı talan eden, kâr hırsı uğruna gerçekleştirilen kesim ihaleleri durdurulsun!” diye konuştu. 

‘Hukuka aykırıdır’

Açıklamada konuşan Avukat Barış Yıldırım ise, “6831 sayılı Orman Kanunu hükümlerine göre orman alanlarının hiçbir şekilde tahrip edilmesi mümkün değil. Türkiye’nin imzaladığı sözleşmelere göre korunan türleri barındıran alanlarda habitatlara zarar verilemez. Bu tür kesimlerin hukuka aykırıdır ve derhal durdurulmalıdır” çağrısı yaptı.



Temmuz 2024
PSÇPCCP
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Daha Fazla Güncel Haberler