Bizimle iletişime geçin

Ekoloji

Akbelen davasında tüm talepler reddedildi

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nın kesim izninin uzatılmasının iptali için açılan davanın duruşması 13 Haziran’da Muğla 1’inci İdare Mahkemesi’nde görüldü. Akbelen Ormanı için kesim izni tarihinin uzatılmasına karşı açılan davada avukatların keşif ve yetki sınırı hakkındaki talepler kabul edilmedi.

Akbelen Ormanlarını savunmak için mücadele eden İkizköy, Karacahisar ve Çamköy’den gelen köylüler ve çevre savunucuları duruşma öncesi Akbelen Ormanı’nın bölgenin su kaynakları açısından önemine değinerek, hukuksuz orman kesim izninin iptal edilmesini istedi.

Evrensel’de yer alan habere göre, mahkeme binasının önünde davanın avukatları Arif Ali Cangı, İsmail Hakkı Atal ve İpek Sarıca açıklama yaptı. 

Bu mahkemeler kendi varlık nedenlerini ortadan kaldırmış

Avukat Cangı, şimdi hesap sorma zamanı diyerek başladığı açıklamasını şöyle sürdürdü: 

“24 Temmuz 2023’de sanki düşman yurduna girmiş gibi Jandarma ve Orman Bölge Müdürlüğünün araçları, ekipleri ile Akbelen ormanına girdiler. Bugün o ormana girenlerden ve sessiz kalanlardan hesap sorma vaktidir. Yetkisi olmadığı halde imzaladığı bir belge ile kesime onay veren orman bölge müdüründen ve bu hukuksuz emri uygulayanlardan bu mahkemelerin hukuk nezdinde hesap sorması gerekiyor ya değilse bu mahkemeler kendi varlık nedenlerini ortadan kaldırmış olacaklardır.

Köylülerin diğer avukatı İsmail Hakkı Atal da “Bu dava bizim açtığımız 7’nci dava ve haklı olduğumuz halde bir dava bile kazanamadık. Bu mahkemeler kanunu uygulamıyor, beşli çeteyi koruyacak şekilde talimat aldıkları için bizim lehimize sonuç alamıyoruz. Ama biz kazanamayacağımızı bildiğimiz halde açtığımız bu davalarla tarihe not düşüyoruz. Kanunları uygulamayan kamu görevlilerinin, hakimlerin, savcıların çetelesini çıkarıyoruz. Halkın hukuki, meşru ve anayasal mücadelesini açtığımız davalarla hukuki zeminde yükseltiyoruz. Normalleşme istiyorsanız hemen şimdi yargı bağımsızlığını sağlamalısınız,” dedi. 

Şirket ve bakanlık yetkililerini de dinleyen mahkeme heyeti, avukatların keşif ve yetki sınırı hakkında yaptığı taleplerini reddetti. Mahkeme, kararını daha sonra açıklamak üzere duruşmayı sonlandırdı.



Ekim 2024
PSÇPCCP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Daha Fazla Ekoloji Haberler